2. heinäkuuta 2015

Valmistelua



Huomenna hevosauton nokka kääntyy kohti Oulua ja joukkue SM -kisoja. Mailiksellahan oli touko-kesäkuun vaihteessa vähän ongelmia leukanivelien kanssa, ja nyt kun niitä on koko kesäkuu hoidettu, tuntuu Maikku paremmalta kuin pitkään aikaan. Sitä on hierottu, se on saanut laserhoitoa, akupunktiota, you name it. Kaikkea mahdollista ollaan tehty että saataisiin taas homma sujumaan.

Kesäkuun puolella hypättiin Pauliinan treeneissä, joissa Mailis oli oikein hyvä, eteenpäinpyrkivä itsensä.
Nyt voin kuitenkin ilokseni sanoa, että vihdoin ollaan pystytty siirtymään käyttämään nivelkuolainta niin rataesteillä kuin maastareillakin! Käytiin viime viikolla Salo Horse Showssa hyppäämässä rennolla fiiliksellä 100cm luokka missä tehtiin ihan kiva nolla. Ja tämäkin mentiin siis nivelillä ilman mitään ongelmaa!




Seuraavaksi siis on taas kenttäkisat edessä. Käytiin eilen Ypäjällä tekemässä hieman valmistelevaa treeniä, eli ihan rennosti vain hypeltiin muutamia esteitä ja pidettiin hauskaa.
Käytiin kokeilemassa uusi alashyppy veteen ja hypättiin joitakin tuttarin ja helpon esteitä. Mailis eteni koko treenin ajan hyvällä temmolla eteen, eikä epäröinyt missään tehtävässä. Veteenkin se hyppäsi kerralla tosi hienosti!


Ennen leukanivelien piikitystä Mailis oli ollut hypätessä vähän oudon tuntuinen, ei oikein edennyt ja halusi kiemurrella ennen estettä. Niinisalon kenttäkisoissahan mä putosinkin kun Mailis kielsi rataesteillä. Hälytyskellot alkoivat soida täysillä viimeistään siinä vaiheessa kun Ratun kenttäkisaharkoissa Maikku meni ohi kahdesta maastoesteestä ja kiemurteli melkein jokaiselle.

Nyt Mailis tuntuu tosiaan todella hyvältä, se on tyytyväisempi ihan joka tavalla. Silti takaraivossa on sellainen pieni tunne, että entä jos taas tulee kieltoja esteillä tai maastossa. Entä jos vieläkään ei lähde homma sujumaan? Tosin äitikin sanoi, että jos nyt tulee jotain kämmejä niin se johtuu vaan mun omasta epävarmuudesta kun jossittelen liikaa. Henkinen valmennus olisi nyt varmaan tarpeen?


Ensi viikolla on taas luvassa Pelsiksen kuulumisia, toivottavasti myös video- ja kuvamateriaalin kera. Pikku poika kehittyy huimaa vauhtia! :)

2 kommenttia:

  1. Mun on pitänytkin pistää sulle tässä viestiä että miten menee :) Äläkä ees ajattele moisia epävarmuuksia, meette starttaamaan ittellenne sopivalla tasolla jossa ei tule eteen mitään mistä te ette selviäis!
    Jos kuitenkin ihan henkistä valmennusta tahdot niin ratsasta mielessäs kaikki radat läpi niin monta kertaa kun vaan tarvii ja että tulee varma olo tai vaikka kato ja mieti vanhoista hyvin menneistä kisavideoista teidän menoa ja mieti että miltä se meno ja hevonen sillon tuntu. (jatkanko vielä? Sen yhden kurssin jälkeen kyllä stooria varmaan irtoaisikin :D. Koko luento taitaa kans löytyä youtubesta SRL:n kanavalta)

    Mutta tsemppiä kovasti ja usko tekemisees! :) (ja pistä toki viestiä jos haluat lisää rasvasia tsemppilauseita ;D Niitä taitaa löytyä multa kun palloja pallomerestä)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa Milka, kiitos tsempistä :D Kyllä mulla on nyt kova luotto tähän hevoseen ja ehkä itteenikin. Kouluosuudesta en tosin uskalla sanoa mitään.. :D Täytyykin viestitellä sulle väliaikatietoja aina joka välissä..

      Poista