12. huhtikuuta 2015

Huhtikuun aluevalmennukset



Tällä kertaa oltiin poikkeuksellisesti Seppo Laineen johdolla aluevalmennuksissa, kun Maija on vielä äitiyslomalla. Mua ei ainakaan haitannut, Maija on tosi hyvä mutta niin on Seppokin.
Oon joskus aiemminkin ollut Sepon valmennuksissa - huimat kaksi kertaa - joista viimeisimmästäkin on jo yli kaksi vuotta. Ja silti Seppo muisti mut! Vaikka on hevonenkin vaihtunut.. Mieletön muisti!


 Perjantaina meillä piti ensin olla rataesteitä Opistohallissa, mutta pienten muutosten kautta päädyttiinkin Haimille hyppäämään hallimaastareita. Ihan kiva sinäänsä, vaikka vähän olisin kyllä halunnut rataesteille.

Seppo halusi ensin nähdä meitä sileällä, joten tehtiin vain isolla ympyrällä töitä ravissa ja laukassa ja katsottiin että hevoset oli ohjan ja pohkeen välissä ja että ne taipuivat rehellisesti sisäpohkeen ympärille. Meillä on tällä hetkellä sileäntyöskentely aika hyvällä mallilla, joten tässä ei saatu oikein mitään korjausehdotuksia.


Alkuverryttelyssä tehtiin ympyrällä kavalettia ja toisessa päädyssä minikokoista risuestettä. Seppo painotti koko viikonlopun sitä, että ohjastuntuman täytyy olla aivan tasainen ja korjaukset tapahtuvat pohkeella. Mulla ainakin on paha tapa tehdä joskus liikaa ohjalla varsinkin ennen estettä, joten neuvot sopivat meille ainakin tosi hyvin.


Tehtiin pari kertaa muutaman tukin linjaa jonka jälkeen siirryttiin tekemään pieni rata. Puolikaari - laavu - mökit - nuolenkärki. Meillä meni muuten oikein hyvin tuo rata mutta viimeiselle nuolikaarelle tuli turhaa kiemurtelua ja huono hyppy, koska käänsin liikaa sisäavuilla ja päästin Mailiksen vinoksi. Tultiin se kuitenkin heti perään uudestaan jolloin se meni paljon paremmin.




Lauantaina päästiin ulos maastareille! Jee, kauden ekat!

Verryttelyä tehtiin itsenäisesti ja aloitettiin ravissa tulemalla pikkubankettia alaspäin. Tässä myös tärkeintä suoruus, tahti ja tasainen ohjastuntuma. Tehtiin vielä samaa bankettia ylöspäin laukassa.

Hypeltiin siinä hiekka-alueella vähän kaikenlaista.. Tukkia, hautaa ja trakehneria. Yhdelle pikkutukille meillä tuli kerran huono hyppy kun jäin lyhentämään laukkaa liikaa jolloin Mailis hyppäsi suoraan ylöspäin. Käy se niinkin?

Tultiin tosiaan pikkutrakehneria mutta me tultiin vielä se vähän isompi helpon traki, molemmat meni oikein hyvin.  Hypättiin vielä mäen päällä oleva tukki ennen kuin siirryttiin isolle vedelle.


Lätäkkö oli kivasti sula mutta todella syvä! Vettä oli Mailista yli polveen asti. Ekalla kerralla kun piti hypätä veteen ja sitten sen "saarekkeen" päällä oleva tukki, tuli ihan yllätyksenä sellainen älyttömän syvä kohta just ennen sitä saareketta. Mailis raukka on vähän pieni kaveri, sehän joutu melkein uimaan! Siinä tosiaan uidessa vähän laukka hiipui mutta hienosti Mailis pomppasi tukin yli kuitenkin.

Snorkkeli vaan puuttuu!


Lopetettiin vielä hyppäämällä vene suoraan veteen. Siinä ei ollut muuta moitittavaa, mutta Seppo sanoi että mun pitää olla tosi tarkkana mun oman alapohkeen kanssa ettei ne vaan mene liian taakse hypyssä. Sain ne aina pidettyä hyvin kun vain keskityin siihen mutta ne vaan tosi helposti siirtyy liian taakse..




Oli kyllä tosi kivat valmennukset. Seppo on ihan mielettömän hyvä.. Hän alkaa ilmeisesti tänä keväänä pitää valmennuksia Ruskolla, joten ehkäpä nyt vihdoinkin mäkin pääsisin taas säännölliseen estevalmennukseen!

Pelsiksestä sen verran että herra hankki itselleen muutaman viikon sairaslomaa riehumalla tarhassa ja venäyttämällä jänteensä.. Jes. Hankkarin kiinnityskohdassa on vähän turvotusta - joka on kyllä tosi hyvin jo laskenut - ja se oli jonkin aikaa lämmin. Muutaman päivän se ontuikin mutta nyt on ollut jo vähän aikaa puhdas. Lomaa ja kylmäystä nyt siis parisen viikkoa. Saas nähdä miten pojan pääkoppa kestää!

Ensi viikonloppuna Mailis pääsee taas kouluaitojen sisälle kun mennään Laitilaan 2-tason kisoihin. Mennään siellä sama helppo A:10 joka mentiin myös Ypäjän keskiviikkokisoissa. On muuten aika hyvin meille sopiva ohjelma! Toivottavasti menee yhtä hyvin tai paremminkin kuin viimeksi :)

9 kommenttia:

  1. Uuuuu mä haluan kans jo maastoesteille! Ja muuten hitsi toi pysäytyskuva tosta trakilta on hieno :D

    Ootko muuten lyhentäny jalustimias vai näyttääks ne mun silmääni vaan lyhyemmiltä mitä aikasemmin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no on ne kyllä lyhyemmät jos vertaa esim viime kauteen :D onpas sulla tarkat silmät! pelottavaa ;D

      Poista
  2. Onneks mäkin pääsen parin viikon päästä ulos maastareille, kun nyt en päässy valkkuihin!!:D ja hieno mailis♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo siis oli taas niin ihanaa päästä ihan oikeille maastareille ulos ♥ kai tuut btw ypäjälle helppoon 2.5??

      Poista
    2. Joo tarkotus olis tulla, mut tuttari :)

      Poista
  3. Jee maastareita! Mekin päästään tiistaina :) Toivottavasti Röllikään ei sukella vesiesteeseen :D

    Toivottavasti Pelsiksellä ei ole mitään vakavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa varautua tohon ihme syvänteeseen ku on tossa ennen tota saareketta :D se on nimittäin oikeesti syvä!
      Ja kyllä ainakin tosta yhestä ultrasta näytti siltä että se olis vaan venähdys, parin viikon päästä uusiks varmistamaan :p kyllä mulla on kova luotto että se on fine ku se niin railakkaasti pomppii tuolla sairastarhassaan eikä onnu kyllä pätkääkää :D

      Poista
  4. Huih! Hienosti te kyllä menette!
    Oletko koskaan käynyt tai nähnyt carl harry frayn estevalmennuksia? Mitä pidät hänen tyylistään valmentaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks :) Joo olin Carlin valmennuksissa yhden kauden verran kun hän oli aluevalmentajana ja tykkäsin kyllä kovasti! Jos pohdit kokeilemista niin suosittelen lämpimästi :)

      Poista