18. elokuuta 2014

Ypäjän helppo - erinomainen luokkanosto

Sunnuntaina olikin edessä jännittävä päivä - nimittäin elämäni ensimmäinen helpon luokan startti. Vaikka se kieltämättä jännitti aika lailla, musta silti tuntui että oltiin siihen valmiita ja hyvin valmistautuneita.

Aamu oli kohtalaisen aikainen. Koulustartti oli joskus yhdeksän jälkeen, ja kotoa lähdettiin seitsemältä. Oltiin ihan hyvissä ajoin kisapaikalla, ja nyt musta tuntui ekaa kertaa että sain kerrankin tehtyä juuri oikean pituisen kouluverkan! Suuri osa siitä oli käyntityöskentelyä (tai, "työskentelyä", pysähdyksiä muutaman askeleen välein) koska Mailis kuumui niin paljon että ei meinannut pysyä neljällä jalalla.. Ärsyttävä tapa!

Taluttajan kera jouduttiin kulkemaan kaikki kenttien välit. Mutta ei auta, heppa täytyy pitää neljällä tossulla. Kouluradalle mentiin kuitenkin ihan hyvin fiiliksin, sillä kouluvalmennukset ovat menneet hyvin ja istuntakin tuntuu vihdoinkin toimivan. Vaikka C -tuomari antoikin siitä numeroksi 5! Tiedän ettei mun istunta ole mitään kympin luokkaa mutta ei se kyllä viitosenkaan ole..

(c) Jenni Santanen

(c) Jenni Santanen, kiitos ;)
Ja rata meni ihan hyvin! Pysähdykset nyt oli mitä oli, mutta pysyttiin sentään suht paikallaan. Ravi meni aika hyvin, mitä nyt ekaan pohkeenväistöön meinattiin vähän kaatua lapa edellä ensin. Mutta! Molemmista keskiraveista 8! Jes! Kerrankin onnistuttiin näyttämään sitä Mailiksen hienoa ravia rikkomatta laukalle :) Enemmänkin olisi voinut lähteä mutta en uskaltanut pyytää.

Laukassa taas tamma alkoi vähän kuumua.. Toisella kolmikaarisella Maikku jäi ensin tuijottamaan jotain miestä tuulipuvussa ja kun komensin sitä kuuntelemaan niin se loukkaantui ja vaihtoi laukan.. Huoh! No, korjasin heti ja matka jatkui.

Tuloksena ihan ok 59,79% eli jotain -60p. Olin tähdännyt yli 60% mutta kyllä tuokin ihan kelpo tulos oli, luokkana kuitenkin alue helppo A.

(c) Jenni Santanen
Siinä sitten paineltiin vaihtamaan kuolaimet ja laittamaan suojat jalkaan. Edessä oli meidän kisahistorian isoin rata kun ennen ollaan menty vain metriä. Eipä se 5cm missään näkynyt eikä tuntunut mutta silti!

Verkassa en ottanut kuin muutaman hypyn. Siellä okserille tuli pari huonoa hyppyä, joka oli ehkä ihan hyvä, sillä siinä vasta Maikku vähän heräsi siihen hyppäämiseen.

Rata oli aika vaikea kenttäkisojen radaksi, oli paljon kääntämistä ja pari ihan kivan kokoista okseria. Ja vähän outo kolmen askeleen linja, johon olin ihan varma ettei mahduttaisi.. Mahduttiin kuitenkin! Koko rata meni aika hyvin, ekalle esteelle tuli outo hyppy kun neiti kyttäsi koko matkan esteelle aidan vieressä olevaa lähtölinjapömpeliä.. Hmph. Kakkoselta eteenpäin sitten sujuikin paremmin!

Toiseksi viimeisen esteen jälkeen olin kääntämässä väärään suuntaan mutta ei se mitään, viimeinen este löytyi ja yli vaan! Vähän kolahti mutta ei haittaa, maalissa tuloksella 0vp!

Koulun ja esteiden jälkeen oltiin tuloksissa 6./23 kun kuusi sijoittui. Sijoilla siis! Olin ihan ikionnellinen!

(c) Jenni Santanen

Maastoon lähdin hakemaan vain hyvää suoritusta. Verkassa otin vain pari hyppyä ennen radalle lähtöä. Ja lähtökarsinassakin sekoilin jotain ja laitoin kellon ihan väärään aikaan päälle.. Siitä ei sitten ollut paljon apua.

Parin ekan esteen jälkeen Mailis tajusi että hei, nyt ollaan maastoradalla, kivaa! Ja sehän meni kuin kone! Mitään se ei edes vilkaissut kahdesti, yli vaan kovaa ja korkealta. Jopa vaikeaksi sanottu vesitehtävä (kulma veteen, vedessä käännös ja iso nuolenkärki pois vedestä) meni kuin vettä vaan! Okei, ekalle kulmalle tuli vähän hassu hyppy mutta ei se menoa haitannut.

Alhaalla niityllä hautakin meni ongelmitta, sekä viimeinen este eli puolicoffin. Ja me oltiin maalissa, ja vielä ajassa! Vain 6 ratsukkoa selvisi maaliin estevirheittä ja aikavirheittä.

Maastoissa oli ollut niin paljon virheitä, että meidän sijoitus nousi kolmanneksi! Ihan uskomatonta, ensimmäinen helpon startti ja heti sijoitus.. Olin ajatellut että ehkä joku pikkusijoitus olisi kiva, mutta luultavasti ollaan jossain puolessa välissä tuloslistaa. Eipä oltukaan! :) Mailis kyllä ansaitsi sen, on se niin uskomaton hevonen.

(c) Jenni Santanen
Mä oon jotenkin niin ihmeissäni vieläkin että mä edes starttasin helppoa, saatika sitten että se oikeasti tuntui helpolta! Ei ne maastoesteet tuntuneet ollenkaan liian isoilta tai vaikeilta, eikä koko radan aikana tullut sellaista tilannetta että olisi pitänyt jotenkin varmistella.

Koulusta oon kuitenkin ehkä vähän harmissani. Musta tuntuu että vaikka Mailis kuitenkin on ihan hieno hevonen ja selkään rata tuntuu hyvältä niin saadaan aina huonot prosentit. Ehkä ne rikot tosiaan vaikuttaa vain noin kamalan paljon. No, ehkä ne lähtee rutiinilla?

Ja vauhdilla maaliin! (c) Heidi Lammi, kiitos!

Nyt voi hyvillä mielin jatkaa Kangasalan helppoon parin viikon päästä. Arvaako tai tietääkö joku, mitä jännää siihen kisaan liittyy? ;)

Tässä kypäräkameravideo, koulu ja esteet laitan kun ne ovat ladanneet!

9 kommenttia:

  1. Vitsit super te!! :) näyttää kyllä hyvältä toi maasto, nyt sitten haette mitalin kangasalta ;) siellä nähdään, me tosin vielä tuttarissa (tod näk koko loppukausi koska kuski ei osaa ratsastaa maastossa ja heppa zoomaa kaikki mahdolliset näkyvissä olevat esteet joten keskittyminen tehtäviin nolla.....:D)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih thanks! :D Ja kuule kyllä Henkka vetää hienosti! Harjasta kiinni vaa ja annat mennä! :D

      Poista
  2. Mä arvaan! Alkaa ässällä ja loppuu ämmään? ;)

    VastaaPoista
  3. helekutti nyt soikoot toivottavasti en kirjoita nyt kahta kertaa kommenntia kun koneeni kujeilee taas! Mutta te ootte niin parhaita! :D Kangasalla sitte perkele mitalit kaulassa ja kunnon bailut pystyyn! ;)

    VastaaPoista
  4. haha, mäki säädin lähdössä jotain mun kellon kanssa kun luulin et se lähettäjä sanoo kymmenen ja se sanokin viistoistaja sit yritin paniikissa klikkailla sitä ja sit se oli ihan sekasin :'D

    Mutta asiaan, super hienot! se piti sanomani :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se lähettäjä oli ihan tyhmä ku se sano ihan outoja :D mut thanks!

      Poista