11. helmikuuta 2015

Satulapohdintaa

Taas on alkanut ihana satularumba. Satuloiden sovittaminen on musta ihan hauskaa, mutta siinä kohtaa kun ei vain löydy sopivaa, alkaa ilo loppua. 

Pelsikselle kuitenkin sovitettiin nyt vasta ekaa kertaa penkkejä, ja seitsemästä vaihtoehdosta löydyi ainakin kaksi potentiaalista ehdokasta. 


Ensimmäinen on Prestigen Arezzo. Ihanan näköinen penkki, joka vaikutti istuvan aika hyvin Herra Jumbon selkään. Säkätila oli riittävä ja tarpeeksi pitkä. Sään ja penkin väliin meni 3-4 sormea. Selkärangan tilan leveys oli hyvä, ja käden sai vedettyä lavan ja satulan siiven välistä.

Miltä näyttää teidän mielestä? Eihän painopiste näytä olevan liian takana?

Näytetään nämä tietenkin ennen ostamista ammattilaiselle, nämä mun tekemät valinnat on vain karkeaa valintaa ettei tarvitse sitten sovittajan kanssa käydä kaikkia mahdollisia läpi :) Ja että tietää suurinpiirtein millaisia kannattaa kokeilla.




Toinen oli Kiefferin Donau Excellent. Tämän istumisesta olin vähän ihmeissäni, olin ajatellut että kaikki kiefferit ovat kamalan suoria. Pelsiksen selkähän on enemmän kaarevahko.

Tässäkin säkätila ja selkärangan tila olivat sopivat. Niin myös leveys. Tässäkin mua silti vielä epäilyttää tuo ettei vain ole liian suora rungoltaan?




Kolmas olisi vielä Albionin Kontrol, joka on kuulemma ollut Pelsiksellä ennenkin. Ensin ilman vyötä se istui kuin hanska! Mutta kun laitoin vyön kiinni, niin penkki nousi takaa ja tuli edestä niin tiukaksi ettei kättä saanut lavan ja siiven väliin.

Onko se siis liian kapea ja kaareva? Ajattelin ensin että se olisi liian leveä kun takaosa nousee, mutta kun se oli edestä niin tiukka..




Tänään ratsastan noilla kahdella ensimmäisellä ja testailen vielä joitain uudestaan. Yksi tapaus oli hieman omituinen, törmäsin nimittäin liian suoraan passieriin! Eipä kovin usein näe. Ehkä testaan sitä kuitenkin vielä uudestaan selkään..

13 kommenttia:

  1. eka on vähän ehkä takapainonen, saisko topattua tasapainoon?
    kieffer on aivan liian takapainonen ja sun perse ei tykkää niin kovasta penkistä XD
    ja tosta albionista en osaa sanoa, mulla kävi wilman kanssa samalla tavalla ku albion jäi liian kapeeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sovitin ne tänään uudestaan ja tulin samaan tulokseen :D + ihanaa että huolehdit mun persauksesta XD
      Mä totesin myös etten mä osaa sanoa näistä mitään enää joten varasin ajan ammattilaisen sovitukseen maanantaille..

      Poista
  2. Kuvista on välillä vähän nakki sanoa (tai mä ainakin sanon paremmin mitään näppituntumalla :D) Mutta mun mielestä tuo prestige näyttää aika napilta. Riippuu toki miltä näyttää liikkeessä mutta näin paikallaan istuu aika hyvin.

    VastaaPoista
  3. Kieffer on liian kapea.

    Kun sovitat satulaa, nosta vatsaa ylös niin näet miten satula istuu, kun hevonen kantaa itseään oikein (Prestige-kuvassa hevosen pää alhaalla? Tuolloinhan satula ei istu niinkuin se istuu silloin kun hevonen liikkuu).

    VastaaPoista
  4. Mä olen nyt omalle hevoselle viimein löytänyt sopivan (koulu)satulan noin vuoden melko aktiivisen etsimisen jälkeen. Voin sanoa että on muuten ihan älyttömän helpottunut olo, niin alkoi tulla jo korvista ulos tuo sovittelu, kun mikään ei tuntunut sopivan!
    Mutta siis tuohon viimeiseen satulaan mitä ihmettelit, niin se voi olla kumpaakin, liian kapea tai leveä. Luultavasti kuitenkin niin paljon liian leveä, että painuu liian alas edestä, jolloin takaosa tietty nousee, mutta etupää tuntuu siksi liian kapealta, että painuun niin syvälle alas. Mutta tietty kuvista vaikea sanoa, nää on nyt vaan mun mietintöjä ja kokemuksia, kun on tässä vuoden sisällä kokeillut tolle mun hepalle varmasti ainakin 40 satulaa ja jokin tuntuma ja tieto niistä väkisinkin kertyy :) Onnea etsintään, toivottavasti teille löytyy sopiva penkki nopeasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aa joo, no, tän takia totesinkin että jätän kaiken sovittamisen sittenkin ammattilaisen käsiin :D tää on kyllä oma taiteenlajinsa.. Ja kiitoksia!

      Poista
  5. Meillä on suht iso säkäinen tynnirin mallinen tuo ruuna, sillä on tällä hetkellä albionin koulusatula joka on passeli ja kakkos satulana kiefferin donau excelentti, se ei ole täysin passeli mutta ammattilainen totesi että toistaiseksi se on ollut paras mikä on löytynyt sen selkään estepenkeistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, musta tuntuu kans että johonkin Albioniin me varmaan päädytään tai sitten tosi kaarevaan prestigeen.. :)

      Poista
  6. Mikä on albionin leveys? Sanoisin että on liian leveä, jos nousee takaa vyötä kiristää eli kun vyö vetää etupäässä alas. Sekä liian kapea että leveä on todella tiukka edestä. Liian leveä on tiukka heti toppausten ylä osasta ja liian kapea alempaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MW se tais olla. Oli kyllä uusi satula, jos se vaikuttaa :p Meillä oli tänään joku prestige sillä selässä pauliinan tunnilla ja katottiin että se oli aika hyvä.. Maanantaina mennään sovitukseen niin saadaan vielä penkkiammattilaisen mielipide :)

      Poista
  7. Medium levyistä albionia voisi mielenkiinnosta sovittaa. Tai toista mw levyistä yksilöä. Vaikeinta satuloissa on että jokainen on yksilö. Etenkin käsintehdyt. prestige ei kyllä myöskään ole huono valinta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä ainakin toivon että sille sopis joku albion tai prestige, ne on niin kivoja takamukselle :D

      Poista