20. huhtikuuta 2014

Ihan kiva voittoloimi

Mailis ja sen jättikokoinen ruusuke & voittoloimi!
 
Tassu lentää
Otsikko kertoo paljon! Tänään tosiaan oltiin taas tuuppaamassa seurakoulukisoissa. Viime viikonloppuna koulukisoissa Maikulla alkoi vähän kiehua yli, joten nyt tajusin että jotain pitää muuttaa. Nyt siis tavoitteena oli pysyä koko päivän ajan rentona, ilman ylimääräistä kuumumista. Ja se todellakin onnistui! Mailis ei edes narskuttanut kummankaan radan aikana! Ja se siis tekee sitä aina, heti jos vähänkin jännittää :) Super tyttö.

Ensin mentiin helppo C, jonka verryttelyssä tein paljon paljon siirtymisiä. Ravi-käynti-ravi-pysähdys-käynti jnejne. Tällä sain Maikun tosi kivan tuntuiseksi, se oli tasainen edestä ja liikkui hyvin pohkeesta eteen. Viimeksi kun otettiin tosiaan vähän liikaa kierroksia, alkoi heppa nousta vain ylöspäin, eikä yhtään eteen.

Rata menikin tosi hyvin! Maikku oli ihanan rento ja kuunteli mua hyvin. Saatiin paperiin jopa kolme kasia! Yksi keskiravista, ja sitten vielä molemmista laukkaympyröistä. Sitten oli vielä useampi 7,5, mm. toisesta keskiravista ja kolmikaarisesta kiemuraurasta. Paperin ainoa 5 on peruutuksesta - joka ei ole mikään ihme. Kommenteissa lukee "laiska peruutus" joka on kyllä ihan totta, koska yritin pyytää taaksepäin mahdollisimman rauhallisesti, ettei heppa hermostuisi.

Olipa muuten kiva hakea arvostelupaperi ja huomata siinä lukeva 70,50% :) Alakerran kommenteiksi saatiin "Laadukas, tahdikkaasti ravaava hevonen. Siisti, sujuva suoritus." Ja sain muuten ratsastajan vaikutuksesta hevoseen 7,5!


Oli muuten ihan älyttömän kuuma päivä! Kotona mittari näytti 19'C.. Kesä!

Palkintojenjaossa oli Mailiksen mielestä hirmu kivaa kun sai olla niin tärkeenä.. Tosin oli varmaan hieman kuuma sen villaloimen alla! Saatiin kuitenkin vielä erikseen kehuja tuomarilta miten hevonen on todella laadukas ja hienoliikkeinen.

Helppo B alkoi aika pian sen jälkeen, ja lähdinkin luokan alkupuolella. Tein vain ihan lyhyen verkan, kun tuo lämpö väsytti hevosta ihan älyttömän paljon.

B meni periaatteessa myös ihan hienosti, mutta kyllä sen jo tunsi että Mailis oli vähän uupunut. Ei se sinäänsä ollut väsynyt, se liikkui vieläkin kivasti eteen mutta keskittyminen alkoi vähän häipyä.
Rata oli muuten tasainen, mutta yhdessäkään pysähdyksessä ei seisottu ja toinen laukannosto meni pipariksi. Jotenkin kun me pyörittiin siinä kentän päädyssä auringonpaisteessa, Mailis alkoi tulla vähän tyhjäksi edestä ja kierrokset nousivat.
Mutta ei se mitään, ei se huono rata ollut! Saatiin kuitenkin 64,60% ja oltiin pitkään neljänsiä, kunnes juuri luokan viimeiset ratsukot tiputtivat meidät ensimmäisiksi ei-sijoittuneiksi.

Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa! Nyt on suunnitelmissa muutamat estekisat ja toivottavasti mahdollisimman paljon valmennuksia että ollaan valmiita Niinisalon kenttäkisoihin :)




2 kommenttia:

  1. uiui! Vitsit Maikku on hieno! Hyvä te :D Hän heittää hienosti etutassujaan noissa lisätyissä. Onnea, ihan huikeet prosentit! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah thanks :P en viittiny täl kertaa koota hirveen ylös ku sillon sillä keittää yli ja se rupee pomppimaan (=Laitila). :D ja joo tein mun uuden ennätyksen!

      Poista