12. lokakuuta 2014

Aluekatsastukset

Pahoittelen, että tämä postaus tulee viikon myöhässä. Viikolla oli aika rankkaa, eikä oikein tehnyt mieli kirjoittaa. Rakas kissani nimittäin nukkui pois yllättäen, ja nyt on vähän outo olo näin kissattomana ihmisenä ensimmäistä kertaa elämäni aikana.

Viime viikonloppu menikin siis Ypäjällä katsastusviikonlopun merkeissä. Hain siis lounais-suomen kenttävalmennuksiin, joissa valmentajana on Maija Yli-Huhtala.

Lauantaina oltiin Haimihallissa, ja vuorossa oli rataesteitä. Aloitettiin tunti kuitenkin jumppaamalla ravissa ja laukassa ilman jalustimia. Saatiin paljon kehuja meidän huimasta kehityksestä ja myöskin Mailiksen lihaskunnosta!

Tehtiin siis ravissa ympyrällä kootumpaa ravia ja isompaa ravia kavalettien yli. Molemmat sujuivat meiltä ihan hyvin, mitä nyt isommassa ravissa Mailis olisi halunnut mieluummin laukata kavalettien yli, mutta saatiin sekin toimimaan loppujen lopuksi.

Kun oltiin hetki ravattu isompaa ravia toiseen suuntaan, Mailis alkoi yhtäkkiä tuntua vähän oudolta.. Liike oli hetken selkeästi epäpuhdasta. Kunnes! Mailis kompastui ja sen jälkeen oli ihan puhdas. Raukkaparalla oli ollut joku kivi kengän ja kavion välissä :(

Katsottiin kyllä valmentajan kanssa että kompastumisen jälkeen Mailis oli 100% puhdas,(tehtiin vielä töitä laukassa ja ravasin eteen-alaskin) mutta ei oltu silloin vielä varmoja sen paholaiskiven tekemistä tuhoista, joten päätettiin olla hyppäämättä enempää sinä päivänä, ihan varmuuden vuoksi. Kavioon ei kuitenkaan ollut onneksi jäänyt mitään isoa kuoppaa ja selvittiin täysin säikähdyksellä.

Jäätiin siis hyvillä mielin odottelemaan sunnuntaita, eli maastoestepäivää!

Tuossa videon alussa näkyykin juuri tuo hetki jolloin paholaiskivi päätti poistua neiti Mailiksen herkästä kaviosta.

Laukassa tehtiin kavaleteilla ensin kolme laukkaa, sitten neljä ja viisi, ja vielä taas uudestaan kolme. Saatiin yllättävän hyvin jopa nuo viisi askelta mahtumaan sinne väliin, vaikka se olikin vasempaan kierrokseen hankalampaa. Mailis teki kuitenkin laukassakin tosi hienosti ja reippaasti töitä! Vaikka siinä olikin välillä omat haasteensa istua tuon kavalettipompuissa ilman jalustimia..

Sunnuntai olikin se odotetumpi päivä, nimittäin päästiin maastareille pitkästä aikaa. Viimeksi oltiin hypätty niitä SM-kisojen maastossa..

Aloitettiin hyppäämällä pieniä tukkeja, ja tehtiin sitä muutamakin kierros.

Jostain syystä tuona päivänä Mailis hyppäsi ihan älyttömän vahvasti ja ilmavasti, ja sain kyllä tehdä tosissaan töitä että pysyin kyydissä! Pari kertaa tuli sellaisia loikkia että ihmettelen vieläkin miten ihmeessä en tippunut..



Tultiin pari kertaa neljän esteen linjaa, ensin tuo isompi tukki, siitä pikkutrakehnerille, mäen päällä olevalle tukille ja sen jälkeen olevalle nuolenkärjelle. Tämä tehtiin vain kerran kun kerrankin meni heti hyvin ;)

Tultiin tätä vielä niin että ensin oli tuo tukin oikealla puolella oleva puolikaari, siitä keskikokoiselle trakille ja vielä mäen päällä olevalle tukille. Tehtiin se kaiketi kahdesti, kun neiti Mailis otti vähän varman päälle hypyn tuolle puolikaarelle. (lue: jäätävä loikka)
liioittelua?
Ei tietenkään.
Seuraavaksi oli vuorossa linjoja. Katto - neljä askelta - mökki - neljä askelta - puolikaari. Ekalla kerralla saatiin katon ja mökin väliin viisi kun päästiin vähän valumaan ulos linjalta, mutta seuraavalla kerralla tuli sujuvat neljä ja neljä.




Käytiin ohimennen vielä testaamassa ylöshyppy-tukki -tehtävä, joka on mun ja Mailiksen vanha tuttu Ypäjän helposta tältä vuodelta. Se meni ihan yhtä hyvin nytkin ekalla jo kuin se meni kisoissakin :) Saatiin kehuja miten tasapainoista meidän meno on!



Viimeiseksi siirryttiin isolle vedelle. Siellä aloitettiin hyppäämällä tukki veteen ja tukki pois vedestä. Se meni ihan kivasti, vaikka ekalla kerralla Mailis oli sitä mieltä että mutainen vesi on ällöä ja vaihtoi ristilaukalle vedessä. Tokalla kerralla saatiin sujuva väli myötälaukassa.

Sen jälkeen hypättiin vielä sellainen joku tuttarin kokoinen vene suoraan veteen ja vielä se sama pikkutukki vedestä pois. Tämä meni meillä tosi kivasti, ja tehtiinkin se vain kerran. Mailis on aikamoinen vesipeto!



Jätettiin työskentely tähän. Alussa tosiaan oli vähän rytmiongelmia ja ylihyppäämistä, mutta kun saatiin hommasta kiinni, oli meno tosi tasaista ja varmaa. Maijakin siinä totesi että eipä tuo hevonen mitään näytä epäröivän tai katsovan. Ja totta se on, koko kauden aikana ei ole kertaakaan maastossa ollut sellainen olo että joku olisi vaikeaa tai pelottavaa, tai että ei päästäisi kunnialla yli.

Jopa isossa SM -maastossa Mailis meni kuin kone, vaikka itse olin vähän kipeänä ja veto pois. On se vaan paras!

Oltiin eilen Laitilassa aluekoulukisoissakin käymässä. Mentiin helppo A, joka meni ihan suhteellisen hyvin. Pysyttiin neljällä jalalla, mutta meno oli vieläkin ihan liian jännittynyttä. Mailis jäi radalla niskasta tosi jännittyneeksi eikä laukka oikein pyörinyt.
Saatiin siitä kuitenkin jotain 58% ja rapiat, joka oli mielestäni tuosta radasta ihan ok tulos.

Nyt on menossa operaatio "paljon kouluratakokemusta talven aikana", joten ensi viikonloppuna on taas vuorossa tuuppaamista. Sunnuntaina on Paraisilla jotkut pikkukisat, joissa mennään taas helppo A.

Ensi viikolla Pauliina on myös tulossa Suomeen pitkästä aikaa! Siitä lisää silloin.

5 kommenttia:

  1. oi menettepä te hienosti! :) Mua niin harmittaa ku en päässy ollenkaan katsauksiin eikä vielä oo varmuuttakaan olenko edes marraskuun alkuun kunnossa.. :( Hitto kun harmittaa jos tämän takia en pääse aluevalmennuksiin tänä vuonna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks! Ja toivottavasti sun tilanne paranee, ois tosi kiva nähdä aina siellä :P ehkä ne suostuu katsastamaan vielä myöhemminki?

      Poista
  2. Fiuuuu! Oikeen tykkiMailis! Niin tyhmä toi aluevalkkujen lauantaipäivä :< Onneks kuitenkin kaikki oli okei ja pääsitte maastareille, neiti näytti tykkäävän ainakin kovasti :D Näittekö muuten sen irkkubanketin siellä hiekkakentillä (kröhmn... se mikä me rikottiin... :D )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. vitsi en tajunnu kattoo! siis miten ihmeessä oikeen onnistuitte siinä :D

      Poista
    2. Se oli pikkusen huonosti kiinnitetty näköjään ja me vähän niinku rämmittiin siitä yli... Hups! XD

      Poista