12. joulukuuta 2014

Tavoitteet kaudelle 2015

Pudasjärvi SM
Kuten on todettu, tämä kausi oli meille erittäin hyvä ensimmäiseksi kaudeksi. En olisi voinut mitään parempaa odottaakaan, mutta se antaa erittäin hyvät näkymät ensi kautta ajatellen. Nyt onkin aika sitten suunnata katsetta tulevaisuutta kohti.


KILPAILUTAVOITTEET 2015

♦  Junioreiden kenttä SM
♦  Joukkue SM - jos päästään joukkueeseen ;)
♦  helppo -tason jatkaminen
*kuiskaus* ehkä jopa loppukaudesta 1*...?
♦  Esteillä 110cm tason vakiinnuttaminen, loppukaudesta nousu 115cm, ehkä jopa 120cm
♦  Koulussa jatketaan ensin helppo B & helppo A -tasoilla, suoritusten tason parantaminen

KOTITAVOITTEET 2015

* kouluratsastus:
♦ rentous, rentous, rentous
♦ kokoamistason nosto,  varsinkin laukassa enemmän takaosalle
♦ sulkutaivutukset kuntoon

esteratsastus:
♦ vaihdot, vaihdot, vaihdot!!
♦ säännöllinen valmentautuminen
♦ täytyy mennä välillä myös mukavuusalueen ulkopuolelle = isoja suhteutettuja linjoja
♦ hallintaa ja laukan säätelyä ei voi ikinä harjoitella liikaa

* muut tavoitteet:
♦ rentoutta lisää varsinkin kouluradoilla, mutta myös jokapäiväisessä treenissä. Möröt hus hus!
♦ kestävyyskunnon parantaminen ja ylläpito - laukkatreenit alkavat alkukeväästä kun lepokausi on ohi
♦ paljon paljon koulu- ja esteratoja alle. Varsinkaan koulua me ei voida mennä liikaa!
♦ parannetaan yhteistyötä entisestään - tehdään töitä yhdessä sulassa sovussa
♦ pidetään hauskaa ja pysytään ehjinä! :)


Mä oon aina ollut niinsanottu big dreamer, mä tykkään mieluummin ottaa liian isoja tavoitteita kuin liian pieniä. Kunnianhimo on mielestäni yksi kilparatsastajan (ja yleisesti kilpaurheilijan) tärkeimmistä ominaisuuksista, ja ikinä ei voi unelmoida liikaa. Tietenkin pidän tavoitteet suhteellisen realistisina - eihän tässä mihinkään MM -kisoihin olla menossa. En kuitenkaan keksi yhtäkään syytä, miksi nuo ylle listaamani tavoitteet eivät voisi toteutua jos kehitys jatkuu tällä vauhdilla.

Mulla on ollut Maikun kanssa tapana nousta kilpailutasoissa varsin nopeasti, en tykkää jäädä junnaamaan paikalleni niinkuin tein Falkin kanssa kolme vuotta ihan turhaan. Nousen jollekin tasolle, vakiinnutan sen mukavan ja rennon tuntuiseksi ja siirryn eteenpäin. Mulla on kuitenkin älyttömän hyvät tukijoukot ja maailman paras valmentaja joka kyllä sanoo sitten jos meinaan haukata liian ison palan. Mailis on kuitenkin ihan super kenttähevonen ja mä luotan siihen täysin.



Kilpailuja ei kuitenkaan käytä ajatuksella "kaikki vain mihin pystyy", eikä lähdetä vetämään verenmaku suussa. Kisaamisen tulee aina olla hauskaa ja radalle pitää tehdä mieli lähteä. Olen kyllä muutaman kerran peruuttanut startin (Falkin kanssa) kun ei tuntunut siltä että sinne haluaa lähteä.

Mailis nauttii kisaamisesta ihan yhtä paljon kuin mäkin. Se on oikea prinsessa - se rakastaa olla huomion keskipisteenä. Maastoradalla ei ole hetkeäkään kun se ei painaisi menemään korvat hörössä. Se tietää jo lähtökarsinassa mitä ollaan lähdössä tekemään ja se laittaa koko sydämensä siihen. Mä uskon, että sen takia se on juuri oikea kisakumppani mulle. Meillä on samat tavoitteet. Valmentajani sanoin: "te olette kaksi perfektionistia päällekäin".


Tietenkin treenaamiseen kuuluu myös treenit ilman Mailista. Valitettavasti en ole saanut vielä äidiltä lupaa tuoda Mailista meidän salille, mutta saas nähdä ;) Mun tulee kuitenkin vietettyä siellä aikaa kolme kertaa viikossa, joskus neljä jos on aikaa.
Mun treenaamista on kuitenkin aina rajoittanut varsinkin polvien rustopehmentymäsairaus jonka vuoksi en pysty (enkä saa) juosta ollenkaan. Lenkkeily ei siis tule kuuloonkaan. Polvet ovat muutenkin varsinkin näin talvisin todella kipeät, jolloin ei meinaa pystyä sängystä nousemaan saatika lähtemään ulos tai salille. Olen kuitenkin oppinut elämään sen kanssa. Huonoina päivinä ei vaan kävellä yhtään ylimääräistä eikä tehdä jalkoja salilla.
Luojan kiitos ratsastuksessa kivut ovat todella pieniä. Tosin, vaikka se sattuisikin niin tuskin jättäisin sitä pois :)


Nyt kun juttu alkaa harhailemaan, on hyvä lopettaa. Postauksen kuvat ovat tosiaan kaikki SM -maastoradalta tämän vuoden syyskuusta.
Ensi viikolla käydään taas perinteisesti Kauppisen Minnan kouluvalmennuksessa, niinkuin ollaan käyty kohta vuoden verran joka toinen viikko. Perjantaina on myös Vuorisen Tiinan istuntavalmennus, toivotaan että ei sataisi lunta! Tai vettä. Tai räntää. Tai yhtään mitään.

Kiitos muuten vielä kaikille jotka kommentoitte viime postaukseen, tuli oikein kiva fiilis siitä :)

Ensi viikonloppuna tulossa myös kivoja uutisia. Palaillaan! Kertokaa ihmeessä mitä tykkäsitte tästä postauksesta :)

6 kommenttia:

  1. Mä pidän teille peukkuja! :) Mä oon jo niin vanha ja menetetty tapaus (:D) ettei mun menestyminen oo enää taattua mutta teille kyl sopis hyvin mitali-pari kaulaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! Ja sä mitään vanha oo! Saatika sitten menetetty tapaus :D

      Poista
  2. Damn kun naisista on saatu helkutin hienoja kuvia! Ja hei, ilman isoja unelmia ei voi koskaan tullakaan mitään sioa ;) nimim. haaveilija

    VastaaPoista
  3. Hyvältä kuulostaa :) muista myös joukkue-SM, kiva kisareissu Ouluun! Kai oot messis ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan joo! Äh tietty unohdin mainita ton :D Mut siis jos vaan meidän seura huolii mut joukkueeseen niin todellakin lähen mukaan! Ouluhan ei oo ees paha Pudasjärveen verrattuna ;)

      Poista