22. joulukuuta 2014

Tutustumista


Uuden hevosen kanssa on aina paljon totuttelua ja tutustumista edessä. Pelsis on tällä hetkellä karsinassaan kaverin vieressä oikein rauhallinen, ruoka maistuu ja vesi myös. 
Siitä kuitenkin näkee, että se on jonkin verran hermostunut, tai, ainakin oli päivällä kun otettiin se käytävälle pestäväksi. Raukka parka meinasi ihan alkaa tärisemään kun oli niin jännää. Kyllä se onneksi siinä vähän rauhoittui kun hieroin shampoota karvaan. 

Pesin sen siis desinfioivalla ja hoitavalla shampoolla ihan varmuuden vuoksi. Trimmasin myös harjan ja hännän. Häntä oli ihan sonnassa pitkän kuljetuksen myötä, ja harja oli ihan rasvainen ja hilseinen kun se oli muhinut kaulakappaleen alla koko matkan. Mutta ai että kun tuli ihanan puhdas pikku poitsu! Oli varmaan Pelsiksestäkin kiva päästä eroon kaikesta kuivuneesta hiestä ja sonnasta ja muusta :)

Nesteytyksestä ollaan huolehdittu ihan kunnolla, ja ihon kimmoisuus alkaa pikkuhiljaa palautua. Pelsikselle maistuu varsinkin herkkupuurot. Myös lämmin vesi kelpaa hyvin. 

Pelsis on kyllä ollut oikea hurmuri, kaikki kun siihen ihastuvat :) Vielä en ole mennyt selkään, mutta kävin kyllä aamulla ennen lumisadetta taluttelemassa. En ole vielä päättänyt, milloin sinne kipuan kun kuljetus oli kuitenkin hevoselle todella rankka. Ehkä huomenna jos siltä vaikuttaa, tai sitten vasta  joulun jälkeen viikonloppuna. 

Satulaahan meillä ei Pelsikselle ole vielä. Alkuun se saa käyttää Mailiksen koulusatulaa, joka kyllä on ehkä vähän liian leveä, mutta ei muuta kuin vällyä väliin. Mä kuitenkin rakastan satulashoppailua (ja kaikkea muutakin shoppailua, toisin kuin äitin lompakko) joten eiköhän joku penkki jostain löydy. 

Lähtötilanne. Voi pientä silakkaa!

Rakenne on kuitenkin kohdillaan. Pelsishän on aika lyhyt noin isoksi hevoseksi, eikä ollenkaan raskas.

Säkääkin löytyy. Ehkä Albion? Kieffer on ehkä vähän liian suora. Passier taas ehkä vähän liian kaareva?
 Mailis pääsi tänään onneksi töihin ennen kauheaa lumipyryä. Huomiselle on luvattu selkeää pakkaspäivää, joten meidän tie saattaa viedä hankeen pellolle! Saas nähdä mitä tuo raketti siitä meinaa ;) Pitäisköhän laittaa joskus hankilaukkailuun kypäräkamera päähän..


9 kommenttia:

  1. Hui kun pitkä ja korkea säkä! Mä en pahemmin osaa satuloista sanoa mut sanonpa kuitenkin kun ei luonto anna periksi olla sanomattakaan. Albionit on aika tuntemattomia mulle mut kiefferiä kannattaa ehkä kokeilla. Joku prestigenkin malli saattaisi istua (hehe, enpä kalliimpaa keksinyt. Hänelle varmaan istuu sitten se kaikista kallein malli nyt kun menin ehdottamaan). Toi säkä on kyllä aika huh.. Että onnea etsinnöille! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi vitsi ois ihanaa jos joku prestige menis kun ne on omalle pyllylle niin ihania :D Kieffer vois olla hyvä ton sään puolesta mut pelkään että olis vähän turhan suora.. Mut joo, eiköhän me joku löydetä! Ja toi säkä on kyllä semmonen että en taida heti mennä ilman satulaa ;D

      Poista
  2. Mitä kaikkea sä olet puuhaillut hevosten kanssa nyt kun kentät ainakin meillä päin meni aika kovaksi?
    Omat ideat alkaa loppumaan ja himo tehdä muutakin kun kävellä ja ehkä hikeen ravata sivu tai kaksi?

    Ja joo mielellään kypäräkamera pellolle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä kun oli näitä lumettomia pakkaspäviä pari niin menin vaan vähän kevyemmin; pitkät alkukäynnit, sitten työskentelyä käynnissä. Ja siis ihan kunnolla töitä, avoja, sulkuja, väistöjä, takareita jnejne ihan mitä vaan. Kannattaa käyttää myös puomeja hyödyksi! Laita vaikka voltille neljä puomia ja kävele niiden yli säilyttäen taivutus tasaisesti koko voltin läpi. Ja vaikka pysähdykset väliin, käytä mielikuvitusta! :) Ravia voi mun mielestä tehdä ihan hyvillä mielin (paitsi jos hevosella on huono tasapaino/ kenttä tuntuu liukkaalta/ hevonen on herkkä pohjille), kunhan välttää pienten volttien ja yllättävien spurttien tekemistä :D Hevosillehan itse asiassa tekee hyvää mennä välillä erilaisilla pohjilla, ei tietenkään jatkuvasti, mutta välillä. Jos heppa tuntuu hyvältä hölkkäillessä niin laukkaa voi tehdä ainakin niin, että laukkaa vain pitkät sivut ja keskittyy tekemään hyvät siirtymiset aina sivun lopussa. Suoralla liikkuminen rasittaa niveliä vähemmän kuin kaarevalla. Ja nyt kun tuli lunta niin ei kuin pellolle hanattamaan!
      Ai kauhea mikä romaani tuli :D sori

      Poista
    2. Suuri kiitos vastauksesta!! :) Hyvät joulun odotukset sinne!

      Poista
  3. Pakko munkin välillä kommentoida :D
    Paljon onnea ja menestystä pikku Pelsen kanssa :)
    Satulasta sen verran että on ajoittain käyttänyt mun Albion kontrol estesatulaa ja on ollut aika hyvä leveys tietääkseni MW. Mutta jokainen satula on yksilö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes oli mun arvelut sitten edes jotenkin oikeassa :D Tota Albionin Kontrolia katoin just että vois olla sovituksen arvonen (plus tutulla olis just sopivasti myynnissä).. Ja kiitos! Se on ihana hevonen :)

      Poista
  4. Kivan näköinen tää uus heppa! :) Ja meillä on ainakin kuvan perusteella ihan samanlainen selkä hepalla, ja sillä on nyt estepenkkinä Prestigen Roma ja istuu kuin mittatilauspenkki :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaa kiitti vinkistä, täytyy kokeilla! :D

      Poista