21. joulukuuta 2014

Yllätys!


s. 2009
i. Clintord - ii. Robin Z






Koeratsastus Englannissa

Hellboy aka Pelsis saapui tänään kotiin Englannin maalta. Pelsis on tosiaan tämän blogin päätähden Mailiksen pikkuveli! Tai no, pikku ja pikku. Säkää pojalla on nimittäin sellaiset 176cm.. Pelsis on siis kasvanut todella pitkään (toivottavasti ei enää!) mutta se on silti kisannut jo kaksi kautta hyvillä tuloksilla. Tällä kaudella Pelsis on startannut pari suurinpiirtein helppo -tason kenttäluokkaa tehden aina puhtaan maaston. 

Vaikka tämä poitsu on neiti Mailiksen (aka jättiegon) veli, on se silti aika päinvastainen luonteeltaan. Se on paljon tasaisempi ja rennompi kaveri jolle käy kaikki. Selkään voi laittaa aloittelijankin, mutta Pelsis on kuitenkin ruuna - se tekee vain sen mitä pyydetään. Itse tykästyin varsinkin sen isoon ja pehmeään raviin jossa on todella paljon joustoa. Pelsiksellä on myös mieletön työmoraali, maastoesteilläkin se paineli menemään korvat hörössä vaikka kuskilla oli ehkä vähän nappulat hukassa. 

Kuljetus kesti kuitenkin viikon, ja vaikka matkalla ei sattunut erityisempiä, niin Pelsis on silti menettänyt todella paljon massaa. Se on myös kuivunut ihan reilusti. Se näyttää vähän kuivan kesän oravalta ja varsinkin kaulasta ja pyllystä on lähtenyt tavaraa ihan kunnolla. 

Odotan kuitenkin innolla miten yhteistyö lähtee sujumaan! Tekemistä on paljon, niin kuin aina nuoren hevosen kanssa. Pelsiksen kanssa kaikkein tärkeintä on voimaharjoittelu yhdistettynä riittävään lepoon. Poika pääsee kunnon lihotuskuurille! 

Mailis otti pikkuveljensä saapumisen yllättävän hyvin! Ehkä se oli vähän kade aluksi, mutta kun menin ratsastamaan ja annoin paljon porkkanaa niin kyllä sekin siitä leppyi ;) 

Ihan vain selvennykseksi; Mailis ei ole menossa yhtään mihinkään, se on vieläkin mun ykköshevonen ja saa kyllä riittävästi huomiota. Mailis kyllä kertoo sitten jos ei mielestään saa sitä tarpeeksi! :)

Ajattelin, että voisin ehkä toteuttaa kysymyspostauksen. Sellaista ei taida olla ollutkaan tässä blogissa vielä? Mitä mieltä olette? Tämä postaus varmaan kuitenkin herättää aika paljon kysymyksiä. Onko teillä ylipäätään mitään kysyttävää? :)

6 kommenttia:

  1. Hyyyyyi millanen kieli sillä on! Voi paska Tää tuleekin mun omalla nimellä tänne.. Noeikai ;D vauvakutsuja venaillessa! Sä näytät ihan kirpulta tuolla kyydissä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis sillä on ihan oikeesti aika ällö kieli XD Se on semmonen tosi löllö ja limanen... hyi! Joo hei nauroin just et öhh mulla ei oo yhtäkään normaalin kokosta hevosta?? Mailis on mini ja Pelsis on jumbo :D

      Poista
  2. Oo siistii! Oon facebookista katellukki pauliinan kuvia ja tää hellboy ainaki näyttäny ihan kunnon kokoselta :D tsemppiä treeniin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo onhan se aika iso :D Ei onneks kuitenkaan kovin pitkä selästä eikä ollenkaan raskas! Jalat on kyllä kilometrin pituset.. Kiitos!

      Poista
  3. oii ihana pitkäjalka!:) toivottavasti mailis muistaa silti harrin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten se voiskaan unohtaa! Harri-Henkka on paras ;D

      Poista