5. kesäkuuta 2015

Ratun harjoituskenttäkisat

http://pilvipisara.kuvat.fi/ oli ottanut Ratun harkoista ihan älyttömän hienoja kuvia. En osannut tietenkään valita lempparia joten tässä on nyt niitä aika monta.

(c) Aleksi Uimonen
(c) Pilvi Vähämäki
Täytyy sanoa, että nuo kaksi ylempää ovat mun kaikkien aikojen lempparikuvat mitä meistä on!


(c) Pilvi Vähämäki
Kouluosuus oli luonnollisesti vuorossa ensimmäisenä. Ohjelmana oli kenttäkilpailuohjelma nro 6., ihan kiva ja sujuva ohjelma. 
Vaikka kouluverryttelyssä tuli ehkä enemmän kälätettyä kavereiden kanssa kuin ratsastettua, niin Mailis tuntui silti tosi hyvältä ja letkeältä. 

Kouluosuus menikin aika hyvin! Raviohjelma oli muuten ihan siisti mutta ensimmäisen pohkeenväistön alku oli huono. Peruutuskin suoritettiin neljällä jalalla joka on meille jo tosi hyvä suoritus, mutta käyntiohjelma oli ehkä aavistuksen kiireinen. Laukka oli muuten hyvää, mutta toisella kolmikaarisella Mailis vähän jännittyi ja rikkoi laukan tahdin. 

Prosentteja tuli meidän uusi ennätys helposta A:sta 65,42%. Vaikka tietenkin tuo on harjoituskisoihin sopivalla arvostelulla niin oon silti siihen tosi tyytyväinen.

(c) Aleksi Uimonen
(c) Aleksi Uimonen
Esteverkassa tuli huomattua että nyt on hevosella kierrokset punaisella. Ollaan mun Niinisalon ilmalennon jälkeen otettu vähän rauhallisemmin, joten Maikun mielestä oli taas huisin hauskaa olla esteradalla. 
Yritin siinä tehdä Maijan neuvojen mukaan, eli paljon paljon hyppyjä ja vähän reilummassa korkeudessa että Mailis saa niitä höyryjä vähän ulos. Tulin vielä ennen radalle menoa okserin reippaasti levitettynä n.120cm korkeudessa. 

Rata meni vähän niin ja näin, ihan suhteellisen sujuvasti ja puhtaasti. Koko ajan jouduin kuitenkin jäämään liikaa kädellä kiinni kun hevonen oli heti ampaisemassa eteenpäin.. Viimeiselle esteelle näin hyvän paikan joten rentoutin vähän kättä ja odotin mutta samalla kun vähänkin hellitin niin Maikku pidensi askelta ja lähellehän se tuli. Kun on niiiin kivaa!

(c) Aleksi Uimonen
(c) Pilvi Vähämäki
Maastossa tehtiin tosi hyviäkin pätkiä mutta nyt kävi niin että kahdesta esteestä Maikku pujahti ohi. Ensin coffinilla, tultiin tosi hyvällä hypyllä sisään, mutta hauta oli olevinaan kamalan pelottava että sitä ei voi ylittää?
Outoa, sillä Mailis on tuon saman haudan hypännyt monta kertaa ennenkin eikä sillä ole ikinä ollut mitään ongelmia hautojen tai muidenkaan estetyyppien kanssa. Uudella lähestymisellä mentiin kuitenkin ihan heittämällä yli. Eikä se sitä edes pelännyt kun ei uudella yrityksellä edes vilkaissut sitä.
Oli muuten aika lähellä etten jalkautunut! Tässä rytäkässä multa kylläkin hajosi jalustin.. Turvajalkkarin kumppari lensi johonkin eikä sitä millään saa jalkaan ilman sitä. Oon jo pitkään miettinyt että ei saisi lähteä maastoon kumpparijalustimilla juuri tuon syyn takia mutta enpä ole muistanut uusia ostaa.. No nyt ostan! Kypäräkamera myös tässä kohtaa osui Mailiksen kaulaan ja osoitti koko loppuradan taivasta kohden joten siitä ei ollut paljon iloa..

Loppurata mentiin siis ilman jalustinta. Eipä siinä mitään, ihan hyvin ylittyivät kaikki esteet, mitä nyt vedestä ylöshypyllä Mailis vähän kompastui mutta keräsi kuitenkin itsensä. 
Toinen moka tuli viimeisellä esteellä, ihan tavallinen pieni tynnyrieste mikä oltiin hypätty aiemmin radasta toiseen suuntaan. En voi käsittää miksi Mailis meni siitä ohi! Ok, mulla oli ehkä oikean jalan tuki vähän huonompi sen jalustimen takia mutta ei Mailis kyllä yleensä ohi mene oli satulassa mikä tilanne vaan meneillään.. Uudella lähestymisellä ei ollut mitään ongelmaa tässäkään.

(c) Pilvi Vähämäki
Niinisalon reissun jälkeen Mailis taivutettiin ja todettiin että ei ole mitään ongelmia missään muualla kuin lihaksistossa joka oli jostain syystä aika jumissa. Ajateltiin että se on varmaan vaan riehunut tarhassa ja vetänyt paikat jumiin jonka vuoksi se kielsi Niinisalossakin. Mailis hierotaan siis normaalisti parin viikon välein ja nyt se on saanut lisäksi laserhoitoja, joista se on tykännyt tosi paljon. Se on muutenkin tuntunut tosi hyvältä ratsastaa viime aikoina, niinkuin se oli Ratun koulukokeessakin. 

Näistä uusista kielloista huolestuneena käytettiin se uudestaan klinikalla, jossa todettiin taas että se liikkuu tosi hyvin, ei reagoi taivutuksiin eikä mitään outoa tunnu jaloissa. Nyt kuitenkin kiropraktikko huomasi että Mailiksen leukanivelet ovat tulehtuneet, varsinkin oikea. Kyseessä on ilmeisesti suhteellisen yleinen vaiva jota ei vaan aina osata etsiä. Leukanivelien kivut taas usein heijastuvat selkään ja kaulaan, joka tietenkin voi aiheuttaa ongelmia.

Toivotaan nyt, että tämä oli syy kieltelemiseen. Jos ei ollut niin tulipahan hoidettua se vaiva pois.

(c) Pilvi Vähämäki // ilman jalustinta, whii!
Oli kuitenkin ihan älyttömän kiva kisapäivä, kiitokset siitä Jennille, Sennille ja kaikille muillekin!

Milka, Senni, Taru ja meikäläinen. Saatiin ihanat pinkit ruusukkeet!

2 kommenttia:

  1. Hei! Epäilen omalla hevosellani leukanivelongelmaa myös, ja tiedustelisin, kuka hoiti Mailista asiasta, kiro ja ell? Kaikki eläinlääkärit eivät tunnu tästä aiheesta olevan kovin perillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mailista hoiti Anivetin klinikalla Doychin Lyudov :) Joo tää on sellainen vaiva mitä ei kovin usein osata etsiä, mutta on kuitenkin todella yleinen. Niiden piikityksen jälkeen Mailis on kyllä ollut parempi, huomattavasti tasaisempi kädelle ja hyppääminenkin on tullut taas sujuvammaksi :) Kerro ihmeessä sitten miten teidän tilanne kehittyy!

      Poista