19. syyskuuta 2014

Kenttäratsastuksen Junioreiden SM 2014

SM -kisoista selvitty kunnialla! Perjantaina aamulla tosiaan lähdettiin ajamaan kohti Pudasjärveä, ja matka sujuikin yllättävän hyvin.

Paikan päällä taluteltiin Mailista, vietiin sen kamppeet karsinalle ja omat asuntolaan. Kisat pidettiin siis jonkinlaisessa maatalousoppilaitoksessa, ja se paikka oli järjettömän iso! Talleja ja asuntoloita oli ihan älyttömästi. Löydettiin kuitenkin kaikki oleelliset paikat ja pääsin vielä illalla liikuttamaan Mailiksenkin. Se oli aluksi aika jäykkä pitkästä kuljetuksesta, mutta pikku hiljaa parani. Vähän se kuumui muista hevosista, mutta ei pahasti.

Lauantaina ei onneksi ollut kovin aikainen koulustartti, sillä mun taisi olla joskus 11:30 aikoihin. Olin luokassa toisiksi viimeinen lähtijä.
Kouluverkassa yritin vain pitää Mailiksen rentona, tein paljon taivuttelua ja siirtymisiä. Ja vitsi se hevonen tuntui hyvältä! Se oli ihan super hienon tuntuinen (ja näköinen) joten siirryttiin hyvillä mielin radan viereiselle odotusalueelle. Jaaaa jätettiin hyvä fiilis taaksemme. Mailiksella meni heti kierrokset punaiselle ja hypittiin pystyynkin pari kertaa. 

Kun pääsin aitojen sisään, kävelin vain mahdollisimman rennosti vähän pidemmässä muodossa. Rauhoittelin ja taputtelin Mailista, ja se rentoutuikin jonkin verran. 
Ja alkurata olikin ihan ok! Alkutervehdyksen pysähdys meni kyllä ihan kättä vasten, mutta pysyttiin neljällä jalalla. Keskiravi oli oikeastaan aika hyvä! Siitä saatiinkin toiselta tuomarilta kasi. 
Myös ensimmäinen pohkeenväistö meni kivasti, ja siitä suoraan tullut puolikas voltti.

Mutta kaikki meni pieleen käyntiinsiirtymisessä. Mailis oli sitä mieltä, että kun otetaan käyntiin sisäänkäynnin kohdalla, silloin lähdetään ulos radalta! Käynti sitten oli vähän kiemurtelevaa, ja Mailiksella osui takajalka kouluaitaan.. Siitähän riemu ratkesi!

Sen jälkeinen pohkeenväistö menikin sitten ihan penkin alle, samaten pysähdys ja peruutus. Peruutuksessa tehtiin ensin pari askelta ihan hyvin mutta viimeinen askel olikin suoraa ylöspäin ;)

Laukkaohjelma oli periaatteessa ok, mutta en itse uskaltanut enää ratsastaa keskilaukkaa kunnolla.. Ja ihan kuin tässä ei olisi tarpeeksi, rikottiin vielä toinen vastalaukkakin :)

Prosentteja tuli 57%, joka oli itse asiassa aika hyvin noin surkeasta radasta. Mua jäi vaan ärsyttämään se, että ratsastin ihan liian pitkillä ohjilla! Mulla on sellainen tapa, että aina kun mua jännittää niin annan niiden vain pidentyä ja pidentyä.. 





Ensin mentiin varsin mallikkaasti

Jaaaa sitten kävi näin

ja näin :)







Esteille kuitenkin lähdettiin ihan hyvillä mielin, se kun on kuitenkin aina paljon hauskempaa kuin koulupiiperrys :) Tuolla oli kivasti kaikki osakokeet nurmella, joka oli musta tosi kiva koska mä rakastan nurmella hyppäämistä. 
Rata oli aika mukava. Siinä oli vähän enemmän haasteita kuin tavallisessa helpon esteradassa, mutta ei se mitenkään mahdoton ollut.
Mailis oli verkassa taas tosi hyvän tuntuinen - itse asiassa se tuntui siltä että nyt olisi voinut mennä sinne kouluradalle kun turhemmat pöllöenergiat on saatu pois. Huoh.

Rata alkoi kivasti, kakkoselle oltiin jäämässä kauas niin jouduin vähän laittamaan jalkaa kiinni, ja kolmoselle ehkä millin verran pohjaan, mutta muuten sujui hyvin. Trippeli ongelmitta - trippelin jälkeen Maikku alkoi vähän kuumua ja jouduinkin aikalailla pitämään vastaan ettei hevonen venyisi kauhean pitkäksi. Este 5 oli aika reilu okseri vähän ylämäessä, ja siltä oli kaareva linja yhden askeleen sarjalle. No, viitoselle tuli älyttömän iso loikka (siinä oli sentään talo alla, se olisi voinut syödä pikkuisen Mailiksen?) ja sitten poni lähti kuin telkkä pöntöstä. Niuuuum.

Enpä saanut pikkutammaa takaisin ennen sarjaa ja ahtaaksihan se jäi :) Sarjan b-osa siis alas. No, ei se mitään, se oli vain pieni työtapaturma. Mun olisi pitänyt vaan sen vitosen jälkeen vieläkin vahvemmin istua alas ja oikeasti ottaa vaikka vähän rumemmin se hevonen takaisin eikä vaan antaa sen lähteä. Virheistä oppii!

Koulun ja esteiden jälkeen meidän tulos oli -68p, joka itse asiassa on huonoin tulos jonka olen koskaan kenttäkisoista saanut.. Vähän masensi mutta onneksi sentään oli hauskin osakoe vielä edessä!



reippaasti yli viitosen

mä: Mailis ei

mailis: Mailis joo

Ja viimeisenkin esteen yli reilulla ilmavaralla



Maaston walkthrough'n laitoinkin jo tänne blogiin alkuviikosta. Mä en yhtään osaa sanoa oliko se vaikea rata SM-radaksi vai ei, mutta positiivista on, että mua ei oikeastaan edes pelottanut. Joo, ne esteet oli isompia kuin esimerkiksi Ypäjän helpossa, mutta ei siellä radalla hirveästi teknistä osaamista tarvinnut. Oli siellä puolicoffin ja alamäessä pari estettä peräkkäin, mutta muuten siellä tarvittiin vain raakaa voimaa. Ja sitähän tuosta hevosesta löytyy kuin pienestä kylästä!

Valitettavasti tällä kertaa en saanut kypäräkameramateriaalia teknisten ongelmien vuoksi (kuulostaa hienommalta kuin sanoa että en saanut sitä päälle), mutta toivottavasti jotain kuvia julkaistaisiin lähiaikoina.



Kauheesti yritin saada kameraa toimimaan mutta huonoilla tuloksilla

Matkaan, ratsu reima!



Molemmat on hymy pyllyssä


Tehtiin hieno nollasuoritus maastosta, tälläkin kertaa. Alkuradasta tuntui että Mailis olisi ollut kaikissa lähestymisissä ihan mutkalla kun tytöllä oli niin kauheasti virtaa! Verryttelyssäkin piti aina hyppiä paikallaan 5min kun koitin ottaa ohjat käteen..

Loppurataa kohden menosta tuli varmempaa ja se sujuikin ihan hyvin. Radalla tuli kaksi huonompaa hyppyä. Ensimmäinen neloselle (tukkiokseri). Se oli kivan kiihdytyssuoran alussa, niin neiti Mailis olisi halunnut mennä jo jolloin tultiin vähän pohjaan. Samanlainen tapahtui puolenvälin pitkän kiihdytyssuoran jälkeen kulmalla. Sain kyllä Mailiksen kivasti takaisin, mutta ehkä se jäi vähän pohkeen taakse kun paikka tuli aavistuksen lähelle. Mutta kaikki muut 17 estettä menivät aikalailla täydellisesti! Varsinkin coffin meni superhienosti. Eikä isoinkaan pöytä tuntunut missään :)

Oltiin sitten lopputuloksissa 7./9. Kisapaikalla vielä sanottiin että 6., mutta kotona kun tarkistin tuloksista niin siellä oli 7. Eipä sillä niin väliä ole, me lähdettiin tuonne vain haistelemaan ilmaa ja katsomaan meininkiä, nyt ollaan ensi vuonna paljon valmiimpia ja silloin kilpaillaan tosissaan mitaleista ;)
Mutta olen kyllä sinäänsä tyytyväinen, sillä nuo virheet mitä me tehtiin koulu ja estekokeissa, ovat täysin korjattavissa. Ne eivät olleet mitään 'me emme kuulu tälle tasolle' -virheitä, vaan ihan perusongelmia. Talven aikana vaan paljon kouluratoja alle niin jos ensi kaudella voitaisiin olla sielläkin neljällä jalalla!

5 kommenttia:

  1. Byääääh! Mä odotin jo ihan innolla kypäräkaera videota! :( Tylsä vekotin, saisi toimia sillon kun Milka-täti ei ole katsomassa! Mutta jumankekka nainenhan istuu tuolla aika komeesti! Nyt koulupenkkiä alle ja menoksi :) Vielä noi kevätjuhlaliikkeet haltuun niin 75% lähtee heittämällä!
    Maikku näytti muuten tolle sarjalle tultaessa siltä että olisit lyönyt kintut kiinni vaan ja innarina yli! :D Ens vuonna saa kyllä vapista kaikki superkenttäjunnut SM'eissä kun te tulette :) Ja ääääää koita saada selvää mun epäselvästä kommentistani mutta kaikki tiivistettynä - te ootte parhaita! :*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska että sanoit koska eilen just kaivoin koulupenkin koipalleroista ja ei se ollu yhtään kamalaa! :D
      Ja jännä et näytti siltä koska kaikkeni yritin tehdä että poni tulis takas ennen sarjaa :D:D ja en oo tulos tolla kertaa maijalle, mut sen jälkee vissii kyllä!

      Poista
  2. Hei unohdin vielä kysyä että ootteko tulossa Maijan tunnille ens keskiviikkona? :D

    VastaaPoista
  3. Mikä kouluohjelma, minkäkorkuset esteet ja mikä maasto oli?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tais olla se heA cic* a-ohjelma ja re tietty se perus 105cm. Mitä tarkoitat mikä maasto?

      Poista