15. maaliskuuta 2014

Haaste hevosenomistajille!

Tämä haaste on tarkoitettu niille, jotka omistavat hevosen/hevosia. Tarkoitus olisi myös, että kysymyksiin vastattaisiin vähän laajemmin kuin yhdellä sanalla. Haasta vähintään kolme blogia, ei takaisin haastamista. Sinun pitää kertoa blogissasi kenet olet haastanut.

Kerro hevosestasi: rotu, taso ja hieman luonnetta.
- Mailis on 8 -vuotias FWB tamma. Sen nykyisestä tasosta en osaa sanoa kun ei olla paljoa vielä kisattu, mutta se osaa vaikka mitä ja hyppää taloja.
Luonteeltaan Mailis on Tamma. Mieliala vaihtelee päivittäin, yleensä kuitenkin se on ihan hauska kaveri. Paitsi jos kosket Hänen Arvonsa mahaan tai takajalkojen väliin. Silloin kannattaa väistellä hampaita. Vaikka Mailis on välillä vähän kärttyinen, on se kuitenkin tosi hassu ja lempeä hevonen.

Hevoset vai ponit? Miksi?
- Hevoset. Poneja en ole ratsastanut vuosiin, vaikka niistä pidänkin. Oon liian nössö ratsastamaan poneja! Ponithan on lähempänä helvettiäkin.. ;)

Poker, 175cm ruuna joka oli mulla syksyn ylläpidossa
Falkki oli myös aika iso, n. 167cm

Ensimmäinen hevonen/poni, jolla ratsastit itsenäisesti enemmän?
Ööh täytyy sanoa Pauli. Aloin ratsastaa sillä itsenäisesti ehkä joskus 7/8 vuotiaana, yleensä kuitenkin ratsastus koostui tippumisista, ponin pyydystämisestä ja uudelleen tippumisesta..

Kumpi parempi, kengällinen vai kengätön? Hevosesi kenkien koko? (Jos se on kengässä)
- Kengällinen jos hevonen liikkuu aktiivisesti. Mailiksella on muutenkin koko vuoden ympäri hokkikengät jalassa, kenttäratsu kun on.
Oiskohan Maikulla kakkoset jalassa?

Klippaus: puolesta vai vastaan?
- Puolesta, jos hevonen liikkuu aktiivisesti. Falkin klippasin edellistalvena, Mailista en nyt klipannut kun ei se muutenkaan mitään karvaa kasvattanut..

Tarhaako hevosesi yksin vai laumassa? Miksi?
- Aina yksin. Tai, no, kyllä Pauli on suokkitammansa kanssa samassa tarhassa mutta ne ovatkin toistensa seuralaiset. Mun hevosia en ikinä pidä porukassa, vaikka olisivatkin kuinka kilttejä. Vältän riskejä :)

Ratkaiseeko hevosessa enemmän sen luonne vai ulkonäkö (kuten väri)?
- Ensin ajattelin sanoa heti että luonne, mutta jos ulkonäköön lasketaan rakenne, niin silloin ehdottomasti ulkonäkö. Värillä mulla ei ole mitään väliä(oikeasti! Vaikka menossa jo kolmas musta hevonen ;) ) mutta rakenteella on.
Sanoisin että on helpompaa työstää hevosta jolla on vähän villimpi luonne, mutta hyvä kroppa(lue= Mailis), kuin hevosta jolla on suoraansanoen huono rakenne mutta tosi kultainen luonne.

Värillä ei ole väliä. Ylläpitoheppa Poksu oli ainakin uniikki :)
Millainen on hyvä hevosblogi?
- Varmaan sellainen mitä ihmiset jaksavat lukea. Hyviä tekstejä, paljon kuvia/videoita ja silmää miellyttävä ulkoasu. Plussana ainakin mulle on, että blogin kirjoittajassa tai hänen hevosessaan on jokin erilainen asia joka kiinnittää huomion.

Pahin tippumisesi?
- Hmm. Varmaan kun pari kesää sitten jäin sellaisen kivan tankkerimallisen eestinhevosen alle. Se poni oli kyllä itse piru ponin ruumiissa. Long story short; poni veti esteestä kuperkeikan ja mulla jäi jalat alle, tuloksena näin vuosienkin päästä sietämättömät polvikivut. Jes! No, mieluummin kyllä polvet kuin pää!

Kuinka monta loimea hevosesi omistaa?
- Voi luoja.. Mitä tähänkin sanoisi.. Mitä kuvittelette, hevosia ollut omassa tallissa n. 15 vuotta, muutamia klipattuja kilpahevosia(juoksijoita), yliherkkiä lämppäreitä ja vielä kylmänherkempiä puoliverisiä :D Ja itse vielä olen totaalinen loimiaddikti.. Kyllä noita useampia kymmeniä tuolla varmaan on.


Mailiksen edustusloimi Merjan tallin koulukisoissa helmikuussa

Kuinka usein hevosesi liikkuu?
- Mailista pyrin liikuttamaan joka päivä. Totuus kuitenkin on, että n. 6 kertaa viikossa. Jokaisesta vapaapäivästä joudun kärsimään seuraavana päivänä kun poni on "hieman" pirteänä..

Oletko varovainen vai "uhkarohkea" ratsastaja?
- Ehdottomasti varovainen! Täysi nössö. Nyhverö. Vauveli. Villasukka. Nyt kyllä Mailiksen tulon jälkeen mun on ollut pakko kiskoa jostain viimeisestä nurkasta hippunen rohkeutta, ei tuon kanssa muuten pärjää.

Mainio lainaus Geoff Billingtonilta;  "When approaching a huge fence, my bum starts twitching like a bunny rabbits nose!"


En nyt haasta ketään, kun melkein kaikki ovat tämän jo tehneet. Ajattelin kuitenkin että tää on ihan kiva lisä näinkin uuteen blogiin :)

Tän päivän ratsastus oli varsin epäonnistunut; en päässyt edes selkään asti. Maikulla kun ei ole tilsakumeja, niin ei se pystynyt tuolla kentällä edes kävelemään.. Se kyllä aurattiin, mutta siihen jäi silti pieniä lumikerroksia, ja Mailikselle tulee tosi helposti tilsat kun sillä on jotenkin niin syvät kaviot.

Huomenna paremmin! :)

Lisäsin muuten tuonne sivupalkkiin nyt vähän kisakalenteria! Teen kyllä jossain vaiheessa tarkemman postauksen meidän tämän kauden tavoitteista..

2 kommenttia:

  1. EIKÄ! Mä jo todella luulin että törmättäisiin perjntaina Maijan tunnilla mutta EI kun meidät on tottakai ängetty ekalle ja vikalle tunnille :D Ihmisillä on selkeästi jotain meitä vastaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oikeesti mitä täällä tapahtuu :D Kaikilla on selkeesti joku salaliitto meitä vastaan!! Kauheeta vääryyttä :cc No me nähää sit viimeistää siel laitilan aluekoulukisois jumalauta sentää :D

      Poista