21. maaliskuuta 2014

Maijan estevalmennus

Rakennetta pari viikkoa takaperin. Muskelimimmi Mailis!

Tänään tosiaan oltiin taas Maija Yli-Huhtalan estevalmennuksessa.

Ensin kun menin hakemaan Maikkua tarhasta, huomasin että se tyttelihän oli roiskuttanut kunnolla rapaa päälleen.. Oli koko pää, kaikki jalat ja maha ihan märkiä ja hiekkaisia. Kiva.

Mailiksella oli ollut melkein viikko vähän kevyempää takatalven vuoksi, ja kaksi edellistä päivää käytännössä vapaita kun oli hieronta keskiviikkona ja eilen kauhea lumimyräkkä. Yritin lähteä Mailiksen kanssa kävelylle, mutta tamma ei suostunut astumaan ovesta ulos! Ei sen puoleen, ei muakaan hirveästi huvittanut sinne mennä..

Maneesissa Mailis kävi aluksi todella kuumana! Itse asiassa kaikki hevoset kävivät aika kuumana, kaksi ratsastajaa oli jo tippunut sillä aikaa kun itse kävelin vasta alkukäyntejä!
Aloitin siis heti verkan siirtymisillä. Käynti-ravi-käynti-pysähdys-ravi jnejne. Pikkuhiljaa Maikku alkoi vähän jo keskittyä työntekoon eikä pelleilyyn.. Vaihdoin nyt kuolaimenkin pehmeämpään. Nyt sillä oli siis fullcheek suussa. Se tuntu aika kivalta!

Aloitettiin harjoitusravissa ja myöhemmin harjoituslaukassa tulemalla vain kahden kavaletin yli. Piti myös tehdä siirtymisiä. Sain taas olla ylpeä kun Mailis oli hieno :) Laukassa kavaleteilla oli aluksi vähän sujuvuusongelmia kun tammalla oli vähän kiirus..

Sen jälkeen tultiin ihan vain yksittäistä pystyä jossa oli maapuomi edessä. Saatiin jo ekan hypyn jälkeen kehuja, että mä istun jo paljon paremmin! Jee!
Nyt jotenkin niiden kisojen jälkeen mä oon pystynyt paljon rennommin ratsastamaan tota esteillä. Oon tajunnut että sitä pohjetta täytyy ihan oikeasti myös käyttää, eikä voi vain jäädä vetämään.

Tultiin muutaman kerran yksittäistä okseria sekä sen jälkeen pysty-okseri -linjaa. Maikulla oli ihan into piukassa, mutta hyvä että toisella on hauskaa! Maija sitä sanoikin että meidän meno näytti jo tosi paljon paremmalta ja mä en enää näyttänyt siltä että pelkään henkeni edestä ;)

Tässä video pysty-okseri verkkalinjalta;



Aika pian tämän jälkeen alettiin tulla jo rataa. Se oli aika yksinkertainen. Me tultiin noin 80cm korkeudella, jokunen este taisi olla 90cm. Se on meille tällä hetkellä ihan hyvä korkeus, ainakin niin kauan kunnes tulee lisää varmuutta hyppäämiseen. Eihän sinäänsä se korkeus ole meidän ongelma, vaan se itse ratsastus.

Tultiinkin kivasti kolme kertaa putkeen se rata. Ensimmäisellä kerralla Mailis meni LUJAA! En tiedä kuinka kaahotukselta se oikeasti näytti, mutta ainakin se tuntu varsin hallitsemattomalta.. Kuuden laukan väli neljällä, se on jo saavutus!

Toisella kierroksella meni jo vähän paremmin. Muutama lähestymisvirhe tuli, muttei mitään aivan kamalaa. Mailis tuli muutamissa väleissä jopa vähän takaisinkin! Olin kyllä jo silloin ihan hengästynyt, mutta ei, Maija huutaa että tule vielä kerran.. Huh!

Kolmas kerta menikin sitten jo paljon paremmin! Ehkä oltiin molemmat jo niin loppu ettei jaksettu vängätä. Mailis tuli jo paremmin pidätteistä takaisin ja saatiin siihen kuuden laukan väliin jo viisi laukkaa!

Yleisesti oon tosi tyytyväinen, vaikka jonkun silmään tuo meno ei ehkä näytä kovin upealta. Mulla oli kuitenkin jo paljon rennompi olo, enkä ollenkaan jännittänyt hyppäämistä. Pääsin paljon paremmin jo hyppyihinkin mukaan, vaikka pari kertaa tehtiin tietty pieniä mokia.
Oli kiva saada kehuja, ainakin ollaan kehitytty :) Ja Mailiksella oli todellakin kivaa..

Tässä videolla kaksi viimeistä rataa;


Tänä viikonloppuna ei ole kisoja tai muuta erityistä ohjelmaa. Yritän kyllä itse hakea kevarin talvisäilöstä ja ajaa sunnuntaina Ypäjälle katsomaan hallikenttäkisoja!
Seuraavana viikonloppuna onkin sitten Laitilassa seurakoulukisat, joissa me mennään KN Special. Odotan aika innolla tota kisaa kun Mailis on tuntunut viime aikoina niin hyvältä.

Kuulemisiin!

2 kommenttia:

  1. Hehe, hyvä ettei me oltu sitten ainoat kun meni kahden päivän vapareilla valmennukseen :D Toi rata näytti mun silmään aika kivalta :) Tolle punaselle okserille tuli pari hassumpaa hyppyä mut koknaisuus oli aika ehjä (ja juu toi kuuden laukan väli neljällä oli kyllä jo saavutus :D ) Hyvä te!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oii kiitos! Joo maikulla oli aika kivaa :D kyllä me tästä hitaasti kehitytään!

      Poista