30. maaliskuuta 2014

Ensimmäinen sinivalkoinen

Mailis raukka näyttää ihan hämmentyneeltä!

Kyllä on hienot suojat. Tosi kouluratsastuksellista.

 Lauantaina tosiaan oltiin Laitilassa seurakoulukisoissa helppo B luokassa. Startti oli ihanan myöhään, vasta puoli kuuden aikaan. Mailista kyllä kiukutti lähteä tarhasta kesken päivän. Ja kun vein sen sisälle letitettäväksi, se näki ulkona mun kissan. Sehän oli siis aivan järkyttävän pelottava!

Jouduin siis pyytämään äidin rauhoittelemaan pikku neitiä kun ei se raukka uskaltanut edes hengittää. Se oikeasti tärisi! Ihme heppa. Saatiin kuitenkin tehtyä (älyttömän rumat) sykeröt ja päästiin matkaan.

 Tähän mennessä Mailis on aina kisoissa skarpannut huimasti ja ollut ihan super koko päivän. No pitihän pikku prinsessan tehdä tähänkin poikkeus. Verkassa ei pystynyt yhtään keskittymään. Kun siellä oli muita hevosia, katsojia, hiekkaa, aita, taivas, happea, auringonvaloa ja paljon muutakin tooooosi jännää.
Ei siis auttanut muu kuin siirtymisiä, siirtymisiä ja siirtymisiä. Sain neitiä niillä vähän kuulolle, mutta yhdessä vaiheessa sillä keitti ihan täysillä yli ja meinas ruveta pomppimaan pystyyn. Koulukisoissa. Mmmh.
Maneesissa onneksi se alkoi hyväksyä kohtalonsa ja suostui olemaan nätimmin. Odottelualueella se teki vielä tosi hyviä siirtymisiä ja liikkui tosi kivasti. Mutta itse radalla oli taas tooosi jännää. Varsinkin tuomarinpääty. Ei se itse tuomarin pöytä, mutta ainakin päädyn peilit oli karmivia kun niistä heijastui auringonvaloa. Siis hui.

Rata oli tosi jännittynyt. Alkutervehdyksessä pysähdystä ei edes suoritettu, vaan stepattiin sivulle. Sehän ois ihan liikaa pyydetty että seisottaisiin paikallaan! Päästiin kuitenkin liikkeelle ja selvittiin raviohjelmasta. Keskiravi oli ihan ok, siitä saatiin 7,5, vaikka mua harmittaa koska me ollaan tehty niin paljon parempia keskiraveja treeneissä ja ihan siellä verkassakin. Nyt se oli jotenkin vähän vaisu ja jännittynyt. Höh. Oikeastaan koko raviohjelma oli tosi jännittynyt.

Toista ravivolttia kääntäessä meille tuli aikamoinen kommunikaatio-ongelma. En oikein tiedä mitä tapahtui mutta Maikku pisti vastaan ja mua alkoi naurattaa kun meni niin surkeasti :D

Laukka meni vähän paremmin, Itse asiassa kun nostin laukan niin tunsin miten Maikku huokas syvään "no vihdoinkin me laukataan, oli jo aikakin!"

Käynti oli ihan ala-arvoista. Kun oli ihan kamala kiire! Siinä pysähdyksessä sentään seisottiin hetki paikallaan, mutta muuten käynti oli ihme kipitystä. Ja lopputervehdyksessä ei taaskaan seisottu.




Kun tulin radalta niin sanoin äidillekin että varmaan jotain 57% paikkeilla saadaan. Olin tietty aika pettynyt, mutta minkäs sille voi, joskus menee huonostikin.

Ja sitten tulee kuulutus että 66% ja luokan kärkeen?? Vähän nauratti..

No mikäs siinä, kyllä mulle aina sinivalkoinen ruusuke kelpaa! Mailis taas oli niin ylväänä palkintojenjaossa. Kaula korkealla kuin kirahvilla, että kaikki varmasti näkee kuka nyt voitti. Huoh.

Saatiin muuten luokan tuomarilta vielä ihan face-to-face palautetta. Hän sanoi että mulla on tosi upea ja laadukas hevonen, harmi että se oli tänään niin jännittynyt. Sanoin vaan että juu se on tuommoinen vähän pirteä tapaus, heh heh..


Vaikka en itse ollut ihan tyytyväinen tuohon rataan, niin tulee silti mietittyä että mitä me oltaisiin saatu jos Mailis olisi mennyt yhtä hyvin kuin se normaalisti menee treeneissä? Eipä tässä ainakaan tarvii toivoa menettää ;)

Mietin pitkään että kehtaanko laittaa tämän videon radasta. Jotenkin inhottaa kun tuo oli tähän mennessä meidän huonoin suoritus. Ja mun istuntaongelmat oikein kärjistyivät kun heppa oli niin jännittynyt.. Jalat heiluu ihan kauheesti ja kroppa ei oo yhtään jäntevänä. Kiukuttaa kun istuin verkassakin paljon paremmin mutta radalla vaan kaikki lössähti käsiin!

Ehkä mä joskus vielä opin istumaan tuolla. Ehkä ensi vuonna..

Tässä tämä kuitenkin on. Ensi kerralla menee paremmin!

6 kommenttia:

  1. Hyvältähän tuo rata näyttää tolta videolta! Ja onnea voitosta :)

    VastaaPoista
  2. Minkä kokoinen Mailis on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä jotain vähän yli 160? Hyvänä päivänä 162cm :D en oo mitannu mutta aika pieni se on..

      Poista
  3. No ei ole kyllä mikään helppo ravi istua :D Onnea kuitenkin voitosta! Mä olen aina todennut että sillon kun itestä tuntuu ihan kamalalta ja menee ihan perseelleen niin sillonhan justiinsa tuomari tykkää ja taas toisinpäin kun tuntuu hyvältä niin tuomari ei tykkää sitten pätkääkään.. Taidan pysyä este/kenttäratsastajana ja sitten vanhoina vuosinani, kun en uskalla enää isompaa hypätä, ostan turvasuokin ja hyppään sillä ristikkoluokkia varastaen niistä lasten tikkarit :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha toi on kuule erittäin hyvä suunnitelma! :D

      Poista