24. maaliskuuta 2015

Hieno Mailis, huono Ida

Milloinkohan sitä oppisi ratsastamaan..



Otsikko kuvaa hyvin meidän kenttäkauden aloitusta. Miksi, oi miksi en osaa ratsastaa?

Päivä alkoi normaaliin tapaan koulukokeella, tällä kertaa lämmitetyssä Opistohallissa. Luojan kiitos, sillä ulkona oli ihan pirun kylmä tuuli ja vähän pakkastakin!

Mailis oli koulukokeen verkassa tosi rauhallinen ja oikeastaan aika kivan tuntuinenkin. Radalla se vähän kyttäsi tuomaripäädyn toista kulmaa, mutta ei nyt mitenkään ihmeemmän paljon. Tämä kouluohjelma oli meille sinäänsä hyvä ettei siinä ole alkutervehdystä, mutta ei siinä kyllä oikein ole paljon mitään muutakaan. Aika tylsä ohjelma siis.

Saatiin kuitenkin tehtyä ihan suhteellisen siisti rata. Ei hypitty edes pystyyn peruutuksessa! Tulokseksi saatiin kuitenkin vain 59,3%.  Kerrankin oli itse asiassa niin päin että Mailis tuntui paremmalta kuin se näytti. Tai, kyllä Mailis näytti hyvältä, mutta miksi ihmeessä mä en osaa pitää niitä ohjia kädessä? Ne vaan venyy ja venyy ja venyy. Huoh. Oon muutenkin nyt koko talven ratsastanut Mailista ihan liian matalassa muodossa, niin en tietenkään osannut sitä nytkään nostaa ylemmäs..








Mietin aika pitkään että olisin jättänyt tuon videon julkaisematta - niin paljon oma ratsastus nolottaa - mutta totesin että mitä sitä turhaan salailemaan. Huonoja ratkaisuja tekee kaikki, huonoja suorituksia tulee kaikille, tässä on mun. 

Ja sitten estekokeeseen.. Nyt oon parina viime viikonloppuna hehkuttanut tännekin että ollaan tehty niin kivoja ja siistejä esteratoja niin eikö nyt sitten tule taas tällainen hirvitys.

Eka ja toka ehkä aavistuksen lähelle, kolmonen ja nelonen yllättävänkin hyvin (väli oli tosi lyhyt kolme) ja viitonen (kahden askeleen sarja) meni myös tosi kivasti.
No eikös sitten vitosen jälkeen leviä koko homma käsiin. Kutoselle oli suhteutettu kaareva linja ja mitä tekee Ida kun ei näe paikkaa: tuuppaa niin maan perkeleesti! Hienoa ratsastusta taas. Olis ollut mulle ihan oikein saada puomi tosta! Mailis on vaan niin ihana ja hieno hevonen että se pelastelee mun mokia joka välissä.

Seiska ja kasi (yhden askeleen sarja) menivät onneksi vähän paremmin. Mutta silti jäi ihan hirveä sonnan maku suuhun tuosta kuutosesta! Oon ollu niin onnellinen viime aikoina kun en oo pitkään aikaan lähtenyt enää tuuppaamaan esteelle.. Ei noin pienellä radalla pitäisi tulla noin naurettavan typeriä virheitä!

Tuloksena kuitenkin siis nolla. Paitsi että ei ollutkaan, vaan yksi virhepiste ajasta. Mun piti kääntää tuossa ennen viimeistä sarjaa jo aiemmasta välistä, mutta enpäs sitten kääntänytkään kun ei ollut aivot mukana. Taas kerran, Ida, opettele ratsastamaan..









Maastoon lähdettiin tuloksella -62,3 ja muistaakseni 18. sijalta.

Kuvat esteistä löydät täältä: http://jenspa.kuvat.fi/kuvat/Maastoesteet/Helpon+maastoesteet+Yp%C3%A4j%C3%A4+22.3.2015/

Ennen maastoradalle lähtöä sai ottaa kaksi hyppy-yritystä joko ykköselle tai kakkoselle. Mä päädyin ottamaan vain yhden ja vain kakkoselle.

Mailis tuntui radalle lähdettäessä oikeastaan aika hyvältä. Tähtäsin siis ykköselle luottavaisin mielin! Esteet 1-8 sujuivatkin ihan suhteellisen hyvin.
Ysille kuitenkin tuli mukava työtapaturma eli tein taas saman kuin estekokeessa. Kuinka tyhmä voi olla!! Siihen tuli siis huono hyppy ja siitä suhteutetulla linjalla ollut 10 tuli vähän kaukaa mutta muuten ihan ok. 11-12 linja oli aavistuksen ahdas mutta siitäkin selvittiin.
13. oli kapea aika hankalalla tiellä, mutta se sentään sujui hienosti! 14. otettiin pieni kosketus, ja 15. oli myös kapea samantyyppisellä vaikealla tiellä. Se meni hyvin vaikka se oli ehkä radan pelottavin este!
16. ja 17. väli oli lyhyet neljä askelta tai jäätävän isot kolme. No tehtiinkö me tietenkin 3 ja ½. Tietty. Syy: en osaa ratsastaa. Hups.

Sitten vielä viimeisen yli lennokkaasti ja oltiin maalissa ilman este- tai aikavirheitä tuloksella -62,3. 

3

11

15
Lopputuloksissa oltiin sitten tosiaan 16./40, johon olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen! Varsinkin kun tuolla oli tosi kovia nimiä mukana.

Muuten voisinkin olla todella tyytyväinen, jos ei suussa olisi hienoinen sonnan vivahde. Äiti yritti tsempata kotimatkalla että nämä olivat kuitenkin kauden ekat kisat ja että ei se niin pahalta näyttänyt. Mutta ei auta, ruoskin ja potkin itseäni silti. Mulla on niin pirun hieno hevonen mistä olisi ihan mihin vain jos vain osaisin pyytää!

Noh, ensi kerralla tavoitteena on tehdä hyvän tuloksen lisäksi täydellisen siistit radat. Ei liian pitkiä ohjia tai esteille tuuppaamista. Ehkä vielä joskus..

Loppukevennyksenä allekirjoittanut & Helena pelottavan 15. esteen kanssa!

6 kommenttia:

  1. Mutta eiks se niin ollu että jos selvitään tosta 15. esteestä niin kaikki on hyvin :D

    VastaaPoista
  2. Voi kuule Ida ja sinä sanot että opettele ratsastamaan! ;)
    Toi esterata oli muuten ihan jees mutta sanotaanko että mä huokaisin kans sun äidin kanssa ääneen kattoessa tuota kutosestettä :D Mutta nää oli nyt kauden ekat kenttäkisat, kyllä tää tästä lähtee taas rullaamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo no voit vaan kuvitella että oon täällä hakannu päätä seinään ton pirun kutosen takia :D Siis ei oo mitään hajuakaan miksi ihmeessä mä tein noin. Olis niin paljon tehnyt mieli jättää toi video julkasematta mutta enpä tiiä mitä sekään ois ratkassu.. :p

      Poista
  3. Voi että, toihan oli siistiä! Tykkään tosi paljon sun hepasta, tosi kevyen näkönen hyppy ja tääl on peukut pystyssä että pääset pitkälle =) Ratsastat tosi siististi, älä oo huolissas työtapaturmista, ilman virheitä ei voi oppia! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! Mailis on kyllä tosiaan ihan unelmahevonen <3 Oon vaan todella itsekriittinen ja nyt oonkin ton kisan jälkeen vaan ruoskinu itteeni että ei musta ikinä mitään tuu :D Pitäis muistaa että epäonnistumiset kuuluu elämään mutta mutta..

      Poista