11. maaliskuuta 2015

Saanko esitellä: tiimin uusin jäsen!




Tällainen yllätys tällä kertaa!

Edellinen hevosauto alkoi olla hieman ikääntynyt, joten oli aika päivittää uuteen malliin. Päädyttiin saman merkin hieman isompaan autoon Theault Proteoon. Se on vm. -12 ja se on rekisteröity kuorma-autoksi eli C1 -kortin menopeliksi.
Siinä on tilat kahdelle hevoselle, istumapaikat yhteensä viidelle ihmiselle ja nukkumapaikat kahdelle. Sisäkorkeutta ja hevostilan pituutta on hieman enemmän kuin edellisessä autossa - hyvä Pelsikselle - ja tästä löytyy kaikkea pientä kivaa..




Kuten tämä. Tuohon tankoon (miksikä tuota nyt kutsuisi) saa sidottua hevosen, siihen voi laittaa satulan, ripustaa loimia tms. kuivumaan, mitä ikinä keksiikään. Oven saa kuitenkin samalla auki, joka helpottaa paljon.



Takana on kiinteä ruokintapöytä, josta osan saa kuvan tavalla auki, että siihen mahtuu seisomaan. Takana on muutenkin ihanan paljon tilaa, ja ruokintapöydän alta pääsee kätevästi hevostilaan avaamalla tuon oven.



Tämä oli mielestäni superhieno juttu: ilmastointi! Vasemmalla näkyy yksi tuollaisista tavallisista luukuista, mutta tuossa oikealla on noita mustia ilmanvaihtokanavia, jotka voi säätää ohjaamosta puhaltamaan tai poistamaan ilmaa.


Ruokintapöydällä on kaksi kippoa: vesiastia ja rehuastia. Vesikipossa on pohjassa ihan tavallisen näköinen lavuaarin viemäri. Se on siis helppo pestä ja tyhjentää kun laittaa vaan ämpärin alle.


Hevostilassa on ledivalot joka nurkassa!


Ja tämä onkin mun lempijuttu tässä autossa.. Suora luukku hevostilaan! Ai autuutta, niin monta kertaa ollaan äidin kanssa juteltu että pitäis olla luukku mistä voi karjua(ja mätkäistä) kun hevoset pönttöilee.. Ihan täydellistä!


Hevostilassa on kamera..


..jonka matsku näkyy ohjaamossa. Autossa on myös valmiina navigaattori, missä on vaikka mitä lisäominaisuuksia. Siihen saa mm. pyörimään diaesityksen haluamistaan kuvista :D 


Ja ohjaamoon.. Ah, mikä ohjaamo! Täytyy myöntää että oon rakastunut. Niin paljon jalkatilaa ja oikeastaan kaikkea muutakin tilaa! 


Söpö miniliving. Istumapaikat kolmelle tai vaihtoehtoisesti makuupaikat kahdelle. Ei vielä testattu että miten toi käytännössä toimii, mutta ilmeisesti jotenkin niin että tuo selkänoja siirretään vaakatasoon tuohon ikkunan korkeudelle, jolloin saadaan aikaan kerrossänky.




 Topsleeper löytyy mutta siellä ei saa nukkua. Sen sijaan siellä on ihan älyttömästi tilaa kaikille kamoille. Oikea tilaihme tämä auto!
Tykkään tosta living-osasta vielä senkin takia että siellä voi kisapaikalla vaihtaa vaatteet tai mennä lämmittelemään tai ihan mitä vain.

Kyllä tän kanssa kelpaa lähteä ajelemaan vaikka vähän kauemmaskin.  Ja koska kantavuutta on enemmän, on auto käsiteltäessä paljon vakaampi. Tietty nyt on se ongelma, että mulla ei ole C1-luokan korttia.. Onneksi kaikilla muilla perheenjäsenillä on, ja mäkin aion sen heti hankkia kun vain saisin ensin tän B-kortin ajettua.

Perjantaina auto pääsee testiin kun lähdetään Mailiksen kanssa Lemuun istuntavalmennukseen. Tulee taas niin tarpeeseen.. Mä oon mutkalla kuin korkkiruuvi!

Mitäs tykkäsitte? :)


7 kommenttia:

  1. Mun mielestä se teijän vanhaki oli hieno mut toi vasta upee onki! Livingit ja kaikki herkut! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan se, sillä oli vaan niin paljon kilometrejä jo takana että vähän jännitti lähteä ajamaan esim Pudasjärvelle :p Mut oon niin rakastunut tähän uuteen, taidanki muuttaa sinne livingiin asumaan kesäks :D

      Poista
  2. Onpas kivan näkönen! :)

    VastaaPoista
  3. Juma kun onkin komea vehje(ledivalot ja kaikki)! :)
    Ootko kuitenkaan ihan varma että haluat kameran kautta tarkastella Maikun puuhia reissujen aikana? Me ollaan ainakin todettu hiton hyväksi välillä ettei tiedä mitä ne pöntöt siellä takana oikein duunaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah no nyt ainaki voi kattoo et millon se jo suunnittelee pahuuksia ja sit voi mätkästä sitä jo valmiiks tosta luukusta :D

      Poista
  4. ette vissiin ihanköyhii oo mut tsemppii :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Öhh mikä kommentti :D vanha auto kun meni vaihdossa niin helpotti paljon :)

      Poista