10. toukokuuta 2014

Esteitä ja koulukisat

EDIT: Kanslian virheen takia luultiin ettei sijoituttu, mutta kas kummaa, viides sijahan sieltä tuli! Eka sijoitus helppo A luokasta :)


Mailis parani nopeasti kolhustaan joten päästiin jo muutaman kävelytyspäivän jälkeen treenaamaan normaalisti. Tosin energiaa riitti..

Tällä viikolla oltiin ensin tiistaina Ratun kentällä hyppäämässä, ja täytyy kyllä sanoa että tuo hevonen ei keskittynyt sitten yhtään! Olihan siellä sentään traktori, hevosia, puita, lintuja ja muuta tosi jännää.
Saatiin kuitenkin ihan hyviä hyppyjä. Tultiin linjalla niin että ensin oli neljä laukkapuomia, joilta oli kolme askelta pystylle. Ensin pienempänä Mailis ei edes vaivautunut katsomaan estettä vaan laukkaili nätisti yli vain..

Nostettiin se sitten aika äkkiä jo isommaksi. Se tais olla jonkun metrin korkuinen, ja saatiin sillekin tosi hyviä hyppyjä sitten kun sain hepan keskittymään hyppäämiseen edes jotenkin..

no ainakin sillä on kivaa!


Vrruuuum! F1-Mailis.



Meidän hyppääminen on tässä kevään aikana koko ajan kehittynyt varmemmaksi, ja pikku hiljaa alkaakin jo kuumottaa tuo metriin siirtyminen. Olin ajatellut että 29.päivä oman seuran aluekisoissa voisi mennä 90cm ja 100cm, jos tuo hyppääminen sujuu vieläkin hyvin. Korkeushan ei ole tolle hevoselle minkään näköinen ongelma, mutta kuski onkin eri asia :)


Huomenna ollaankin menossa Artukaisiin seuraestekisoihin, tuttuihin ja turvallisiin 80&90cm luokkiin.

Siitä päästäänkin tämän päivän tapahtumiin, eli Kotimäellä olleisiin Kaarinan Urheiluratsastajien seurakoulukisoihin.
Tällä kertaa olin (tyhmän)rohkea ja ilmoittauduin heA luokkaan. Tyhmää se oli sinäänsä, että Mailis oli tuntunut aika huonolta sen lyhyen saikun jälkeen ja kaiken lisäksi sillä on taas selkä vähän jumissa..
Ja miksi? Se pirulainen on taas leventynyt varmaan 10cm koska molemmat satulat ovat jääneet kapeiksi. Ja minähän tässä se oikea taukki olen, ajattelen vain että "oho heppa on tuntunut vähän huonolta ratsastaa jo viikon verran hmm en edes tarkista satuloita". No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan?

Kisat menivät kuitenkin ihan kivasti. Verkassa Mailis oli jo hyvän tuntuinen, ehkä vähän väsynyt eikä niin lennokas kuin yleensä.
Ratakin oli aika ok. Mun istunta alkaa taas lepsua, onneksi on taas parin viikon päästä istuntatunti.. Mailis oli kuitenkin aika rento eikä tehnyt mitään ihmeempiä pöllöilyjä, mitä nyt toisessa vastalaukassa vaihtoi takapään(vaihtoi sen myös heti takaisin) ja tuomaripäädyssä vähän tuijotti katsomoa mutta ei se mitään.



oli pakko vähän taputtaa kun oli niin kiva pohkeenväistö!





Mua jäi vaan ärsyttämään se kun en vaan osaa ratsastaa! Tuo hevonen on niin taitava ja hieno mutta meitsi vaan pilaa kaikki radat.. Huoh. Kun mä pääsen kouluaitojen sisään niin kaikki opittu valuu korvasta ulos. Kädet on ties missä, ohjat valuu kilometrin pituisiksi, jalat heiluu ja alan vielä kaiken lisäksi pelaamaan ohjalla. No, ehkä mä joskus opin?

Radasta saatiin kuitenkin ihan kivat 60,68% ja oltiin sijoilla ihan luokan viimeisiin ratsukoihin asti. En ole ollenkaan pettynyt, en ainakaan hevoseen mutta lähinnä itseeni. Ärsyttää! No ainakin nyt on kova motivaatio opetella ratsastamaan myös siellä aitojen sisällä :)

Tuo helppo A oli kuitenkin ihan kiva, ja uskon että voidaan sitä startata jatkossakin, ainakin noin seurakisoissa.

Tiivistettynä; on mulla ihana hevonen!



2 kommenttia:

  1. Heej mikä toi kypärä on, sopii sulle!! :)
    Älä huoli mä tuun pian jeesaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hah toi on vaa tommone varakypärä mitä en ikinä viitti käyttää ku se tuntuu nii isolta ja painavalta GPA:han verrattuna :D
      ja luojan kiitos oot tulossa me kuollaan tänne

      Poista