3. toukokuuta 2014

What a night..

Eilen illalla kun kävin tekemässä iltatallin, huomasin että Pauli ei ollut sontinut karsinaan ollenkaan, ja se kuopi muutaman kerran. Kuitenkin kun annoin heinät, se alkoi syömään. Lämmin melassivesi ei kuitenkaan kelvannut.

Kävin sisällä hakemassa äidin, ja kun me päästiin takaisin talliin, Pauli oli jo makuulla heinien päällä. Eipä auttanut muu kuin riimu päähän ja kävelemään..

Paulilla ei ikinä ole ollut ähkyä. Se on nuorempana syönyt jopa mm. tynnyrillisen kauraa sekä pussillisen porkkanoita (myös sen itse pussin) ilman mitään mahanpuruja. Ja nyt se sitten ähkyilee?

Taluteltiin ehkä noin 2,5h  ennen kuin päivystävä pääsi tulemaan. Poni sai tulehduskipulääkettä ja jotain mahan toimintaa edesauttavaa lääkettä + parafiiniöljyä kunnon satsin.

Ja taas taluteltiin. Jonkun ajan päästä luojan kiitos sitä itseään tuli pari kasaa, mutta taluteltiin pitkään sen jälkeenkin ja annettiin lisää parafiiniöljyä ja vettä.

Silloin se alkoi olla jo oma itsensä, väsynyt tietenkin mutta muuten pirteä ja utelias. Laitettiin se karsinaan, ja kun jonkun ajan päästä käytiin kattomassa niin sinne oli ilmestynyt taas kunnon kasa ja Pauli oli juonut ämpäristä lämmintä melassivettäkin.

Oli pitkä yö mutta luojan kiitos nyt tuo poni on kunnossa. Olin jo ihan satavarma että se oli nyt siinä.. Mutta kyllä tuo 25v paksukainen on vaan taistelija :) Ja saatiinpahan hyvät treenit kun käveltyä tuli sellaiset 5h..

Pauli tyytyväisenä (ja erittäin elossa) päiväheinillä :)
Ainiin, Mailis on nyt myös kunnossa. Jalan turvotus laski kokonaan jo keskiviikkona, ja olen nyt parina päivänä jo ravannut sen kanssa. Ihan normaalilta se tuntuu, jos sitä ei lasketa että tuo hevonen on nyt 550kg raakaa pönttöenergiaa.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti