11. kesäkuuta 2014

Ekat kenttäkisat yhdessä - sijoitus tuttarista

Eilen oltiin tosiaan Ypäjällä tutustumisluokassa - ensimmäistä kertaa. Hirveän paljon maastokokemusta meillä ei Mailiksen kanssa ole, tämä taisi olla kolmas kerta kun hypättiin suomessa maastoesteitä. Mutta ei se mitään, kyllä Mailis hoiti homman kotiin!

Koulun verkassa Mailis oli ihan täpinöissään, kesti todella kauan saada se rentoutumaan edes vähän. Ypäjällä oli vielä finnderbyn jälkeen kaikki juhlateltat pystyssä ja ne olivat todellakin kauhean pelottavia.
Sain sen kuitenkin vähän rentoutumaan, ja Mailis tuntui itse asiassa aika hyvältä. Mutta sitten.. Päästiin kisakentän päätyyn verkkaamaan ja valmistautumaan niin sama homma taas. Kaikki oli niiiiiin pelottavaa ja jännittävää! Kiva kenttähevonen mulla, ei maastoesteet pelota mutta muovituolit ja kukkaruukut onkin eri asia..

Rata oli sitten sen mukainen. Mailis kyttäs kaikkea mahdollista, ja mulla meni hetki saada se edes ravaamaan tuomarinpäätyyn asti..
Radalla ei kuitenkaan ollut kuin yksi rikko. Lähdettiin keskiraviin, se lähti ihan hienosti, mutta ei. Mailis jännittyi ja nosti laukan. Höh. No, loppurata menikin sitten paremmin.

Prosentteja saatiin kuitenkin 66%, joka oli aika hyvin noinkin huonosta radasta. Ärsyttää kun miettii että jos oltaisiin tehty yhtä hyvä rata mitä yleensä tehdään niin oltaisiin helposti päästy lähemmäs 70% tulosta.

Estekokeen verryttelyyn mentäessä Mailis tajusi että hei, nyt hypätään, jee! Ja alkoi vähän pomppia.. Meinattiin siinä paikallaan/poikittain laukatessa teilata pari toimihenkilöäkin, sori!
Mailis kuitenkin rauhoittui heti kun päästiin hyppäämään. Derbykentällä se oli jo ihan rauhassa, onneksi!

Ja me tehtiin ehkä meidän siistein rata tähän mennessä! Kaikille esteille tuli hyvä hyppy, tahti oli tasainen, Mailis oli kivasti avuilla ja oli hauskaa. Mutta silti! Ei mitään hajua mitä tapahtui, mutta este nro 6 tuli alas! Ihan tavallinen pysty, mille tuli hyvä lähestyminen, hyvä paikka, mikään ei ollut pielessä!
Harmitti, sillä ollaan tähän mennessä tehty kaikki 90cm nollina. Ja tuo oli ihan turha puomi! Mailis hipaisi sitä takajaloilla ja sieltähän se putosi. Äh!

Koulun ja esteiden jälkeen meidän tuloksemme oli -54,8p. Ihan jees, ei mikään hirveän hyvä muttei huonokaan. Ainakin kun mun tavoite oli päästä alle -50 pisteen :( Katselin tuossa että jos oltaisiin saatu koulusta edes se 68% ja esteiltä puhdas, oltaisiin oltu toisina tai kolmansina..

Maastoon lähdettiin kuitenkin sijalta 7. eli viimeinen sijoittunut.

Maasto oli yllättävänkin vaikea Ypäjän tuttariksi. Ehkä Opiston väki haluaa poistaa tukki-tukki-tukki maineen Ypäjältä :)
Walkthrough'n postasinkin jo eilen. Siellä oli siis ainakin talo-talo linja kolmella askeleella, sekä aika ison ylöshypyn jälkeen kaarevalla neljän askeleen linjalla kapea este.
Periaatteessa tuo oli ihan kiva kun oli jotain tekemistä, mutta täytyy myöntää että kyllä siinä vähän jännitti.. Varsinkin kun en periaatteessa tiennyt miten Mailis reagoisi noihin tehtäviin. Arvasin kyllä ettei siinä mitään ongelmaa olisi, eikä onneksi ollutkaan :)

(c) Tiina Tammi
Vedettiin siis puhdas maasto, ja vielä ajassa! Itse asiassa, aika tarkalleen ajassa, sillä ihanneaika oli 3min 20s, ja meidän aika? Tasan 3min 20s! Miten voi olla mahdollista! :D Naurettiin siinä jo äidin kanssa että Mailikselle tarvitsee vain sanoa että juu, tempo olisi 450m/min, niin se hoitaa homman!

Tasaisesta tahdista en sanoisi kyllä mitään, sillä alkurata tultiin ihan hyvää nopeutta, sitten tulikin pari suoraa jolla otin vähän eteen, mutta se olikin liikaa! Viimeisen esteen jälkeen tultiinkin koottua laukkaa maaliin :) No, ensi kerralla tiedän ainakin että tuttarissa riittää ihan hyvin semmoinen mukava laukka, ei tarvitse kiihdytellä eikä hidastella.

(c) Tiina Tammi

Ja kyllä taas huomasi että Mailis tietää mitä se tekee. Jännitin itse ylöshyppyä, niin jäin pitämään
liikaa taaksepäin jolloin hypättiin ihan pohjasta. Mutta aina kun annoin Mailiksen vain laukata, niin tuli hyvät paikat! On mulla hieno tamma!

Maastosta kun saatiin 0vp, niin oltiin lopputuloksissa 7./28. Saatiin hieno ruusuke ja ruusu :) On kiva kun tietää että vaikka "epäonnistuttiin" koulussa ja esteillä, niin silti on mahdollisuus sijoittua. Ensi kerralla ollaan toivottavasti vielä ylempänä tuloslistalla.

4 kommenttia:

  1. Jee! Super te! :D Mä olen kyllä vieläkin sitä mieltä että joo ihan surkeasti menikin toi teidän koulunne mutta toki tiedän myös tunteen kun rata menee aivan seinille ja tuomari antaakin ihan älyttömät pisteet! Ootte kuitenkin silti hienoja :3 Ja ens kerralla tähdätään siihen alle -40 ja sinivalkoseen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah ehdottomasti! Vois kans vetää semmosen 76% koulun ens kerralla :D

      Poista
  2. Jeii ootte niin parhaita<3 Pumba on ylpee ko Timon vetää sata lasissa..;) ja sun äitis on kyl nii ihana nois videois,hyvi pysy paketissa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi thanks<3 Joo pikku Timon oli vähän innoissaan........ vähän :D Ja juuuu valmentaja löytyy näimmä omasta takaa!

      Poista